Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Sirup od bazge



Od kad znam za sebe uvijek sam ga voljela isto kao i doba kad počinje cvasti jer tada sve tako fino miriši.....proljeće moje proljeće....... Ljubav prema sirupu od bazge ili zove sam prenjela na svoje klince i sad oni sami traže da ga radim i da ga imamo bar neko vrijeme.



Znaći bazgu je najbolje brati poslije kiše kad je fino oprana od prašine te samo pripazite na one male crne uši šta znaju biti sa unutarnje strane.

Evo i recepta po kom ja radim;


30lijepih i velikih cvjetova bazge
3 l vode
3 kg šećera
1 limun
5dkg limunske kiseline



Uberite cvjetove i potopite ih u vodu na 24 sata. Ja škarama odrežem sve peteljke da budu samo one male koje drže cvjetove.

Nakon 24 sata sve procijedim kroz jako fino sito ili gazu. U vodu stavim šećer, limunsku kiselinu te iscijedim sok limuna.

Svako malo samo miješam sa kuhačom dok se sav šećer ne otopi.

Spremim u čiste staklene boce.



Bocu koju otvorim obavezno držim u frižideru.

Kod posluživanja znam narezat u čašu još limuna......moj je iz vrta pa na njemu ne štedim ;-) ako je iz dućana ja ga ne bih koristila sa korom.






Post je objavljen 09.05.2016. u 17:32 sati.