Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staklenozvono

Marketing

post sa srcem

Žena sam od sunca. Onog od deset ujutro, pa do tri popodne.
Onog koje prži, koje osjetite u kostima.
Znam da to nije najpametnije, ali eto, to je moje vrijeme za plažu.
U tome istinski uživam i zato ne odustajem.
Ne dozvolim si da izgorim. Krema koju koristim daleko je najbolja od svega što sam ikada imala kao zaštitu. Bez obzira što ima zaštitni faktor samo 15, u potpunosti joj vjerujem, jer svoju učinkovitost dokazuje godinama.

Zašto sad tu pilim sa svojim morskim navikama ?
Pa eto, ako imate vremena otići nekoliko puta u solarij da dobijete podlogu za sunčanje, iako je, po mom mišljenju, to skroz nepotrebno, ako ne i štetno, ako imate vremena satima lutati trgovinama u potrazi za idealnim kupaćim kostimom koji će sakriti trbuščić, pojaseve za spašavanje, zaobljena bedra, strije i celulit, ako imate vremena da odete na tretmane za uništavanje mrskog celulita, ako imate vremena za depilacije, pedikure, friziranja, tamnjenja tena i kojekakvih još glupastoća, onda imate i sat vremena da odete dermatologu i da prije izlaganja suncu provjerite je li s vašom kožom sve u redu.
Mislim, dlakave noge vas neće ubiti, ali nekakva majušna promjena kože negdje na leđima, koju i ne vidite, bi, na žalost, mogla.
Prepuna sam madeža. Što sam starija, to ih je više. Već sam poskidala barem desetak onih benignih koje sam imala oduvijek, ali svake se godine pojave neki novi.
Ako su madeži veći, skida ih kirurg. Imati ćete šav ili dva, ali kad to riješite, na miru ste. Ne ostaju ni ožiljci. To pouzdano znam, iako me to baš i nije briga, jer sam svoje šavove sama skidala. Nije mi se dalo za to čekati u redu kod doktora. Doduše, sama sam čupala i one do kojih sam mogla doći od operacije pluća, ali to je već neka druga priča ...

One sitnije rješava dermatolog paljenjem ili leđenjem tekućim dušikom, krioterapijom.
Ako se pale, malo je neugodno jer pecka i da, smrdi po zapaljenom mesu, ali krioterapija je super.

Eto tako, prije nego sam počela pisati post, naručila sam se kod dermatologa. Ove zime, pojavili su se maleni nepoželjni gosti na mom vratu, pa ih se želim na vrijeme riješiti.
Kontrolu radim svake godine.
Nisam neka cvilidreta opsjednuta svakom točkicom koja se odjednom pojavi, ali mi je moj mir jako drag, a osim toga, imam namjeru još dugo živjeti jer sam svašta propustila. Treba to nadoknaditi!
Ukradite malo vremena, pa umjesto na kavicu, povedite prijateljicu sa sobom na dermatološki pregled.
Zdravlje je najvrijednije što imate.



Post je objavljen 09.05.2016. u 17:02 sati.