Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Preko crte



Oduvijek sam volio, znajući usput da je to zabranjeno, fotografski dokumentirati prelaske granica. Jučer sam se u Sloveniji uvjerio i da sam još s 17 naučio nešto što neki neće čitav život, koliko god novaca imali, prepoznati toaletne vodice i parfeme. Napravio sam naime brzinsku probu testera i bez konkurencije se najbolja pokazala moja prva ljubav, Sauvage od Diora. 55 Eura ipak više ne dajem, opet ništa za sebe nisam kupio.
Vani imaju klupice za sjediti, to je meni izvrsno za meditaciju. Jučer mi je palo na pamet kako je još pokojni otac osjetio duh sadašnjeg vremena, on me naime još prije tridesetak godina pitao kog ću vraga raditi u životu s tim njemačkim, a posebno njemačkom književnošću koju sam preferirao. Logika ravnateljice provincijalne gimnazije.
Hesse i Siddharta koji su bili onda glavni krivci za kvarenje sedamnaestogodišnjeg radoznalog malca, nadovezao se nedugo nakon njih Nietzscheov Zarathustra, ostali su temelji moje duhovnosti, poslije sam na njihovom tragu otkrivao i druge i neću zažaliti koliko god njihove spoznaje bile u neskladu s današnjim pobjedničkim vrijednostima.
Meni samo smeta što primitivne moćnike ne mogu staviti na "ignore", no tehnologija budućnosti će valjda učiniti nešto i u tom smjeru, za spas preostale čovječnosti.

Post je objavljen 09.05.2016. u 09:53 sati.