Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Hodočašće MVKO u Nacionalno Svetište MB Bistričke

Na današnji dan prije 16 godina ( 10.svibnja 2000.g.) služena je prva sveta misa na nakane Molitvenog vijenca Kraljice obitelji. Tom prvom misnom žrtvom, koju je služio salezijanac don Josip Stepan, oživjelo je srce Molitvenog vijenca i božanska ljubav iz Srca Euharistijskog Spasitelja i Bezgrješnog Srca Marijina potekla je u Molitveni vijenac i molitelje.
Tu vrijednu obljetnicu proslavit ćemo 21.5. hodočašćem i svetom misom na Mariji Bistrici. Zahvalit ćemo Isusu i Njegovoj i našoj Majci Mariji, Kraljici naših obitelji, za sve milosti i blagoslove koje smo primili Njenim zagovorom.

Ovo naše zahvalno hodočašće ove godine ima još jednu drugu milosnu dimenziju.
Naime, hodočastit ćemo u crkvu koju je kardinal Josip Bozanić proglasio jubilejskom crkvom tj. mjestom na kojem možemo dobiti potpuni oprost vremenitih kazni za svoje grijehe ili grijehe pokojnika. Kao što znamo, vječna kazna za grijehe, kojima smo prekinuli prijateljstvo s Bogom, oprašta nam se iskrenim pokajanjem u sakramentu sv. ispovijedi. Međutim, ostaju vremenite kazne koje treba "odraditi" ili ovdje na zemlji ili poslije smrti u čistilištu.
U ovoj svetoj jubilejskoj Godini milosrđa Crkva nam daje priliku da hodočašćem u jubilejske crkve, pod određenim uvjetima zadobijemo oprost vremenitih kazni, koji možemo namijeniti i za duše pokojnika.

Oprost se može dobiti jednom dnevno pod sljedećim, od Crkve određenim uvjetima:

- odreći se svakog grijeha pa i sklonosti prema grijehu, makar bio i lak,
- probuditi nakanu da želimo primiti potpuni oprost,
- hodočastiti prema Svetim vratima jubilejske crkve,
- na svetoj misi se pričestiti, a ako je potrebno i prije ispovjediti,
- izmoliti na nakane Svetoga Oca neke molitve npr. Očenaš, Zdravo Marijo, Vjerovanje, krunica i sl.,

Sveta Godina milosrđa započela je na blagdan Bezgrešnog Začeća BDM 8.12.2015. i traje sve do blagdana Krista Kralja 20.11.2016. g.
Još nam preostaje 195 dana koje iskoristimo prema preporuci pape Franje za produbljivanje osobnog duhovnog života i povratak redovitom prakticiranju sakramenata, naročito sakramenta pomirenja.
Preporučuje nam se uz hodočašća i činjenje djela milosrđa, a koja su to djela, ako smo već zaboravili, evo malog podsjetnika:

Tjelesna djela milosrđa:
gladna nahraniti, žedna napojiti, gola zaodjenuti, stranca prihvatiti, bolesna ozdraviti, zatvorenoga posjetiti i mrtva pokopati.

Duhovna djela milosrđa:
nesigurnoga savjetovati, neuka podučiti, grješnika pokarati, žalosna utješiti, uvrede oprostiti, podnositi one koji nam čine zlo i moliti za žive i mrtve,

IgreKlik - Igrice online
Budimo "Milosrdni kao Otac" kako glasi i logo ove svete Godine milosrđa.

Iskoristimo ovu priliku i priključimo se hodočašću!


Evo i plakat za hodočašće:

IgreKlik - Igrice online













Post je objavljen 10.05.2016. u 17:31 sati.