Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosor2

Marketing

Vijesti iz 2036.




Građanska inicijativa Krug za Trg organizirala je deseti put javni skup na kojem je ponovila zahtjev za preimenovanjem Trga dr. Franje Tuđmana, čime se, kako su kazali, ispunjava rezolucija Hrvatskog sabora o uklanjanju tragova totalitarnih režima.

Brojni sljedbenici Udruge okupili su se danas u Zagrebu na Trgu dr. Franje Tuđmana noseći zastave i transparente poput "Tuđman, seronja i terorist", "Tuđman na vrhu liste svjetskih debila", "Zločinci i zatirači ljudskih prava nisu zaslužili imena trgova", te skandirali parole poput "Generali – Hrvatska se ne boji generala".

Koordinator Kruga za Trg Gordan Jandroković rekao je da iza takvog imena trga stoji tuđmanoidni totalitarizam, koji je u Hrvatskoj i danas na djelu.

"Oni sebe zovu branitelji, ali među njima su u dosta slučajeva objedinjeni uhljebi, ustaše, kriminalci i ratni profiteri", rekao je Jandroković i dodao da domoljubi neće dati hrvatsku državu koju su stvorili nakon 800 godina.

"Nećemo vas više plaćati i žalite se koliko god hoćete", kazao je Jandroković za braniteljske udruge te poručio: "Naša se generacija mora riješiti tereta naših mitologija, koje ne smijemo ostaviti djeci".


Post je objavljen 07.05.2016. u 22:15 sati.