Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak

Marketing

Hitne promjene pojedinih Zakona

Kada bi pojedinci na vlasti bili složni kao što nisu (mislim na zastupnike vladajućih koji su u manjini) skupili bi glave skupa i kvalitetnim amandmanima bi od HDZ-a i MOSTA te od oporbenih zastupnika zahtijevali da promjene pojedine klauzule Zakona koji su donijeti i usvojeni "navrat nanos".
U OBITELJSKI ZAKON - pravo roditeljima kojima su oduzeta djeca zbog neriješenog stambenog pitanja ili materijalnog statusa da imaju pravo posjećivati djecu više od jednom mjesečno.
- očevima bi dozvolili da viđaju svoju djecu barem dva vikenda u mjesecu (nisu svi očevi nasilnici i alkoholičari)
.- skratili bi vrijeme posvojenja one djece čiji su roditelji putem Suda izgubili skrbništvo,
- uveli klauzulu posvojenja djece s posebnim potrebama jer i takva djeca trebaju obiteljsko okruženje a ne cijeli život bolničku ustanovu 24 sata.
U OVRŠNOM ZAKONU - smanjili prava Javnim bilježnicima za naplatu jednog dopisa (apsurd je da za cca 2000 kuna duga dužnik mora Ovrhovoditelju platiti 1,5 do 2 puta više no što iznosi dug. U OVRV Zakonu treba donijeti klauzulu i tom klauzulom striktno zabraniti Javnim bilježnicima kamatarenje.
U ZAKONU O OSTAVINSKOM POSTUKU - treba samo dodati da postupak ostavine ne smije trajati dulje od godinu do dvije.

Postoji još klauzula pojedinih Zakona koji bi trebali biti promijenjeni ali ako su pojedinci složni napraviti će amandmane o promjenama Zakona i dati amandmane na glasanje ali prije toga reći da će za sve promjene tražiti RASPISIVANJE REFERENDUMA I PITATI JAVNOST ZA SUGLASNOST PROMJENA.


Post je objavljen 06.05.2016. u 08:02 sati.