Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Prije će biti freak show



Pored nabacanih općepoznato negativnih mjesta, autori 24sata, u ovom sklepanom video-osvrtiću na vladavinu Domoljubne koalicije (pod nazivom Cirkus u Hrvatskoj: Mr. Tim je nadmašio i slavnog Mr. Beana), kao "jedine pozitivne strane" navode tri točke:

-ukroćen je deficit
-država će trošiti koliko zaradi
-ipak su počele reforme.


Samo što, avaj, ni te tri nategnute točke u ovom obliku nisu navodljive, iz sljedećih razloga:

1. Deficit je po stručnjacima zaista smanjen (je li i ukroćen?), ali zbog gospodarskih kretanja u lanjskoj godini a što nije zasluga (n)ove garniture. Ovaj pozitivan koračić (ukoliko je točan) stoga nije pripisljiv "Timovom timu".

2. Da će država trošiti koliko zaradi jamči nam što i tko? Izglasani proračun za 2016. i Oreškovićeva Vlada? No i da netko ili nešto stopostotno jamči, dok se konkretno ne potvrdi i u brojkama, crno na bijelo, a što se može tek u budućnosti, ovaj navod spada isključivo u obećanje ludom radovanje.

3. Apsurdna konstrukcija u kojoj početak reformi podrazumijeva i njihov pozitivan sadržaj. Ako su reforme i počele - kakav je njihov karakter? No nema potrebe osporavati im (niski) start, jer dovoljno je uočiti da su reforme počele primjerice u zdravstvu (kulturu da ne spominjem), no ovdje će samo idiot tvrditi da su samim time jer su "ipak počele" (kamo sreće da u ovakvom obliku nisu!) takve reforme ujedno i poželjne i dobre.


Post je objavljen 02.05.2016. u 17:00 sati.