Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ODLOMAK ROMANA ''VAPAJ ORHIDEJE'' - DAJANA DIVERNO

Maribell Wandes je dugo sedela u kolima ispred kuće Travisa McLiama i posmatrala kako sviće. Još u četiri sata ujutro, po magli se dovezla, spremna da razgovara ili se treatalno sukobi. Kada je stigla, bila je uplašena i ostala u kolima skupljajući snagu. Videla je kako je beli mercedes do Travisove kuće pratio, a potom nestao iza ugla. Mislima se vrati u prošlost i na brak, i njeno gnušanje od pokojnog muža i činjenice da je može imati ako hoće, ali to ne želi jer je imao drugu kojoj je odlazio često. Prečesto. Nekoliko puta ga je pratila kolima. Znala je gde ta ženska živi...
Vratila se Travisu. Možda je i on imao drugu. Bila je umorna od pomisli da iznova kroz sve to prolazi. Nije želela da bude druga. Mnogo tog je prošla ne bi li bila to što jeste.
Čak i preko leševa.
Primetila je kako se svetlo u jednoj od soba upalilo. Travis bi trebao da bude tu i da se sprema za posao. Od kako je opet radio u korporaciji, trudila se da ge ne uznemirava... Iščekivala je njihov ponovni susret. Kimberly je nekad bila prepreka.
Sada to niko ne bi trebao da bude.
Osmelila se. Izašla je iz kola osećajući se nesigurno. Neko je posmatrao. Obazre se. Umišlja. Gluposti. Ulica je bila pusta. Nije bilo čak ni kola. Travis je izabrao dosta miran kvart za život.
Strah ju je obuzeo dok je prelazila ulicu. Okrenula se taman u trenutku kada je beli mercedes poleteo prema njoj i udario je dok je trčala. Udarila je glavom u Travisov automobil, ostavljajući na staklu crven trag od krvi. Pala je kraj kola bez svesti, a beli mercedes je velikom brzinom produžio dalje.

Agent Wilson je bio jedini, pored Tonyja koji je imao pristup intezivnoj nezi gde je ležala Maribel Wandes. Doktor im je ukratko objasnio, da će s obzirom na udarac ležati na intezivnom odeljenju i da će ih obavestiti ukoliko se stanje popravi.
- Situacija je vrlo ozbiljna. Ubica bi mogao da je opet potraži – agent Wilson je to nestrpljivo objašnjavao malom i zdepastom doktoru.
- Shvatam vas – odgovorio je doktor mirno.
- Niko ne sme da joj se približi, jesam li jasan?


Post je objavljen 02.05.2016. u 11:37 sati.