Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/salvation

Marketing

Ogledalo snova

Ne želim biti jedna od onih koji vole prisustvovati vlastitom životu ,držeći nedoličnim svaku težnju da ga prožive, biti od onih koji vlastitu sudbinu promatraju na način na koji većina promatra kišu.
Nakon nekog vremena postati zatočenicom vlastite čarolije samo gledajući kako se na obzoru prelijevaju boje poput pijanih valova ,a ne dotaknuti ih i osjetiti. Ne želim samo promatrati zbunjujućom upornošću koja je svaku tvoju riječ prisiljavala da bude zapamćena.
Ne želim više gledati u tvoje oči tako predivne ,a tako nijeme.
Gledam kako mi život pred očima sipi ,nalik tihoj predstavi .
Gledam kako nestaju bešumne sjene ,a život ide prema bezuvjetnoj i savršenoj samoći dok okom promatram tu veličanstvenu ludost. Prepuštam se sudbini dok jedinstvena pozornica života propušta tek sjene i tišinu, a ja pognute glave pratim vlastite korake ,jer mi to pomaže da ne razmišljam .
Ponekad samo na trenutak zastanem i promatram sićušni plamen svijeće i na trenutak zaustavljam vrijeme jer dignem li pogled život dalje teče dosadnom normalnošću.
Zamišljam let stotine ptica ,ptica svakakvih vrsta ,poludjelih ,što pjevajući i kriješteći bježe posvud naokolo..gledam u taj vatromet krila ,oblak boja i uplašenih zvukova ispaljenih prema svjetlosti , slušam tu glazbu u bijegu kako leti zrakom ….znam ,čudna je to bol ..umirati za nečim što nikad nećeš doživjeti ..prikupljati sjećanja brižljivom ludošću i pomišljati kako je riječ o znakovima ,odnosno pepelu kakva dogorjela glasa.. mojeg glasa koji tiho šapuće;
…dajem ti svoje usne ,kada te prvi put poljubim, osjetit ćeš dodir svile ,toplinu mojih usana,tražit ćeš me u mraku ,a nećeš znati gdje jer ne možeš znati ako ne otvoris oči ,molim te ne otvaraj ih ,samo osjećaj .. prislonit ću usne na mjesto gdje ti srce lupa ,jer te želim ,i sa srcem među mojim usnama zauvijek ćeš biti moj …..znam, na kraju ostaje samo sjećanje koje rastapa vrijeme ,koje se više gotovo i ne može razabrati u toj magli i dimu…zatvaram oči i u snovima se spuštam do jezera, satima ga promatrajući ,jer nekako mi se čini da se u toj vodi zrcali blaga i neobjašnjiva predstava ,koja je zapravo cijeli moj život..moj život bez tebe ...



Post je objavljen 30.04.2016. u 22:51 sati.