Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 29

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.



Darko Horvat, HDZ-ov ministar obrta: „Ne mogu više gledati kako MOL uništava Inu.“
Komentar cinika: Pa neka zatvori oči!
* * *
Janica ulazi u Vladu! Bit će pomoćnica ministra obrazovanja za sport.
Komentar cinika: Da ih nauči kako voziti niz zaleđenu strminu do cilja. Pitanje je samo – kakvog?
* * *

Borna (5 godina) piše Predsjednici:
Draga Kolinda, želim da mojoj mami vikend traje tri dana.

Komentar cinika;
Borna, strpi se malo. Ako se ovako nastavimo 'skijati' niz strminu, bit ćeš s mamom vikendom koji će trajati sedam dana.

* * *

Erdogan u Zagrebu. „Želimo milijardu dolara razmjene i trilateralu Hrvatska-BiH-Turska.“
Komentar cinika:
Sad, kad smo 'pokupili svu' lovu iz EU fondova, 'pojeli i popili' sav med i mlijeko koje nam je bilo obećano ulaskom u EU, okrećemo se starim 'prijateljima' zbog kojih smo u davna vremena bili poznati kao „reliquiae reliquiarum olim magni et inclyti regni Cr“ ili ti po naški „ostaci ostataka nekada velike i slavne kraljevine Hrvatske“.
Uz to će naša Predsjednica odigrati po drugi put ulogu Trojanskog konja. Prvi put osnivanjem Višegradske skupine čiji je cilj stvaranje novog 'zida' prema Rusiji i sada kao Trojanski konj kojim Turska pokušava na mala vrata ući u EU.

* * *
Hrvatska u 2020. godini
Najviše poslova za konobare i pravnike. Pri vrhu su i zanimanja filozofija, teologija i religijske znanosti.

Komentar cinika:
„…dečko je posebnog dara, postat će konjušar cara“, pjevao je davno Stjepan Jimmy Stanić kao da je predviđao ovakav kadrovski trend.
Pravnika će uvijek trebati dok je Hrvata i njihovih 'duševnih boli' i 'dugih prstića,
Preostala tri zanimanja ne treba specijalno obrazlagati. Sva tri zanimanja su vrlo važna za političare svih fela: filozofija da farbaju glasače, a ostale dvije da se umile dragom Bogu pa da nas On izvuče iz banane, kad oni ne mogu svojom 'filozofijom'.

* * *
Podrška katolika Trumpu (republikanski kandidat za Predsjednika SAD-a) porasla je nakon sukoba s Papom.
Komentar cinika: Najbolja potvrda da je Papa na pravom putu i velike vjerojatnosti da na tom putu neće izdržati do kraja svog pontifikata. Jer ako pobijedi Trump, katolička Crkva se vraća zlatnim križevima (čitaj doktrini Zlatnog teleta).
* * *
Porazne brojke o radu Vlade: U 91 dan postavili 435 dužnosnika a izglasali samo sedam zakona.
Komentar cinika: Znači li to da su zakoni prethodne vlade dobri ili pak nova Vlada nije stigla mijenjati (loše) zakone jer je morala mijenjati (loše) kadrove.
* * *
Privedeni bivši šef policije tvrdi: „Ništa mi nisu našli u kući! A novinar dodaje: „Uhićen zbog krađe zlata iz svog sefa!“
Komentar cinika: Ako je čuvao (navodno) ukradeno kod kuće onda bi ga trebalo poslati na višegodišnje promatranje u Vrapče a ne u Remetinec. No ni novinar, koji je napisao da je ukrao zlato iz svog sefa nije baš pri zdravoj pameti. To mu dođe kao da ja iz svog novčanika ukradem novac.
* * *
Reiner: Dostojno smo dali pijetet žrtvama.
Komentar cinika: I onima koji su bili ubijeni i oni koji su ubijali pa su do svoje smrti teško patili od grizodušja.
* * *

Stjepan Mesić: Nad Hrvatskom se nadvio ustaški zloduh.
Kometa cinika:
Bolje ustaški nego što se nadvio onaj atomski prije 30 godina. Posljedice ovog potonjeg će trajati stotinama, možda i tisućama godina (tako kaže znanost), a prvog (tako nas uči povijest) obično traju četiri godine. Doduše posljedice za ljude znaju biti slične.

* * *
Hasanbegović o gašenju časopisa „Zarez“: „To nije ideološko pitanje, oni su dužni državi.“

Komentar cinika.
Slažem se, nisu svojim pisanjem uspjeli spriječiti da na vlast dođu osobe kao dotični ministar, za razliku od drugih sličnih po broju prodanih primjeraka, koji su zdušno radili da takvi na vlast dođu. Sve u skladu s izjavom T. Karamarka: „Zaslužnima, a ne siromašnim i potrebitima!“

* * *
Alarmantni podaci: U Hrvatskoj u porastu sve spolne bolesti.
Komentar cinika: Mislim da je krajnje vrijeme da specijalisti za spone bolesti pregledaju naše političara.

Pročitavši ovo, nisam mogao a da ne dodam P.S. Naravno, sve treba uzeti s zrnom soli, jer nikad se ne zna da li je istina što se nađe na internetu. Međutim ako je točno, žalosno je s kime Hrvatska tikve sadi. A zna se što se događa ako netko s vragom tikve sadi.





Post je objavljen 28.04.2016. u 17:41 sati.