Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Sve dam samo da prodam


Boris Dežulović: Džanki Kroejša

"Upravo tako, eto – poput male trgovine na uglu koja pred zatvaranje rasprodaje zalihe sa skladišta – izgleda Republika Hrvatska nakon što je Vlada Tihomira Oreškovića objavila kako traži savjetnike za neovisnu procjenu vrijednosti portfelja trgovačkih društava u vlasništvu države, najavivši tako konačnu rasprodaju preostale pedeset četiri državne tvrtke s polupraznih polica dućana."
"- Šest zračnih luka za 89,99 milijuna? – vrtjet će u rukama neki uspješni panamski poduzetnik obiteljsko pakovanje hrvatskih aerodroma. – Može za okruglih sto još i Croatia Airlines i Zrakoplovno-tehnički centar d.d. u Velikoj Gorici?
- Gospodine, gdje će vam duša? - umorno će prodavačica iz Ureda za upravljanje državnom imovinom."
"Čovjek se mora do čukljeva pokloniti tom menadžersko-ekonomskom geniju: od svih načina, od svih historijskih zaokreta, strateških odluka, kriznih mjera, bolnih rezova, revolucionarnih ideja i sistemskih reformi, gremij mozgova na čelu sa slavnim kanadskim menadžerom naposljetku se odlučio za rasprodaju stvari iz kuće, rješenje kakvo im je mogao ponuditi svaki preživjeli splitski džanki što, skrivajući se od kvartovskih dilera i utjerivača dugova, sačeka da majka ode prati stubišta, pa joj iz kutije u dnu ormara ukrade onaj par starih naušnica i dva zlatna prstena – sve što je ostalo od pokojne babe – i odnese u lokalnu butigu za otkup zlata."


Post je objavljen 27.04.2016. u 21:30 sati.