Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Zanatlije i zapišani tereni

Evo prespavao sam, s pravom jučer odmah nisam htio nabaciti dojmove jednog preispunjenog dana. Poanta je bila da sam hodajući čudnim dijelom grada s barom zanimljiva imena pomislio, zbilja je to bila greška, tri godine prije mene moja mama je imala spontani, da se to nije dogodilo mene ne bi bilo i svemir bi nekako bio savršeniji u svom ravnovisju. Naime meni je zbilja strašan napor socijalizirati se, prihvatiti gluposti koje se na dnevnoj bazi događaju i nailaze na odobravanje onih ljudi koje sam baš počeo smatrati donekle prihvatljivima.
Nikakvih iluzija nemam o mogućnosti promjene školskog sustava, no jučer sam ponovo osjetio taj jedan paradoks, ekipa koja s uvjerenjem fura te promjene ipak je simpatičnija od ove ekipe koja je protiv, ako se ovim drugima da šansa, iskustvo ovih prostora govori, može biti i znatno gore. Inače sustav je zacementiran Bloomovom taksonomijom u koju se svi kunu, i talentirani mladi profesori i oni očito zalutali u struku kojima ta taksonomija dapače i mnogo više odgovara, tako da je jedna od glavnih polemika bila tko je bolje razumio tog lika koji u ovim krajevima sad uživa i veći ugled od dugo godina jedinog boga Krleže. Ja sam samo shvatio da će nam teže biti raditi planove i programe za zadovoljiti nedodirljive inspekcije, no svi su vodili idejne ratove, koga briga za prizemna pitanja kad se događaju velike stvari. Eh da se umiroviti, zbilja smetam vjetru promjena, a nikad neću dopustiti da me se svrsta uz konzervativce, nek ide, pa makar nagore.
Otišao sam nešto prije kraja ne bih li stigao na otvaranje izložbe na koju sam i ja poslao par uradaka. Čim sam prišao s užasom sam, već s ulaza, vidio kakvu sam grešku napravio, pa ja tu uopće ne spadam. Koja čistoća boja, oštrina fotografija skoro kod svih, kao kod jednog našeg neprikosnovenog blogera, a ni Bugenvilija sa zanatske strane ne bi imala pretjeranih primjedbi. Svi ili barem velika većina vjerojatno imaju diplome foto tečajeva i više nego pristojne foto aparate, neke sam u prolazu i primjetio. Nisam izdržao do otvorenja izložbe i proglašenja nagrađenih, morao sam žuriti doma, znao sam da me Jin nestrpljivo čeka, trebalo je i nešto smisleno jučer napraviti za zaokružiti dan.



Post je objavljen 27.04.2016. u 08:11 sati.