Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Veliki Bandićevi planovi za Tuđmanov trg

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ima velike planove s preuređenjem Trga Franje Tuđmana. Između ostaloga, gradio bi se i tunel.
- Bili bi dugi po 400 metara, široki 4,5 metra, kopali bi se na dubini od šest metara, a njihovom gradnjom rasteretio bi se promet u zapadnom dijelu grada. Jedan krak spajao bi Ulicu grada Mainza s Prilazom Gjure Deželića i imao bi dva prometna traka, a drugi, jednotračni, išao bi južnije, do Ulice Vatroslava Jagića.
Ovako ukratko izgleda projekt gradnje tunela ispod Trga Franje Tuđmana, a da u Gradu ozbiljno razmišljaju o “ronjenju” ispod tog trga, pokazuje i javni natječaj “Odabir varijantnog rješenja s izradom ocjene izvodljivosti projekta povezivanja istočne i zapadne strane Trga Franje Tuđmana s izgradnjom podzemne garaže”, vrijedan 350 tisuća kuna.
Natječaj traje do 9. svibnja, a projektni zadatak propisuje da se u sklopu analize moraju izraditi geodetski podaci za zonu od 160 tisuća kvadrata,
koliko je zahvaćeno projektom, odabrati optimalno rješenje sa stajališta prometa, napraviti analizu isplativnosti ulaganja, kao i razradu rješenja cestovnog prometa,
javnog, kao i suživota garaže i pješaka stanovi Rijeka

Post je objavljen 25.04.2016. u 13:48 sati.