Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojapregaca

Marketing

ČOKOLADNA KAVA

ODLIČNA I TOPLA I HLADNAfino






OSNOVNI SASTOJCI:

čokolada

slatko vrhnje

kava

voda






POTREBNE NAMIRNICE:

10 dkg tamne čokolade (100 gr)

1 žličica šećera

korica cimeta (može cimet u prahu)

4 žličice mljevene kave

4 dcl vode (400 ml)

2 dcl slatkog vrhnja (200 ml)

1 dcl tučenog slatkog vrhnja za ukrašavanje

malo čokolade za ukrašavanje


U lončić za kavu ulila sam vodu,dodala žličicu šećera,na vrh noža cimeta (ako je cimet u prahu treba ga jako malo jer mu je puno jača aroma nego korici cimeta).Čim je voda zakuhala maknula sam s vatre i umiješala mljevenu kavu.Ostavila sam sa strane dok nisam pripremila čokoladu.(Vidi se na slici)







U posudu sam nalila vodu i stavila na peć,kad je voda uskuhala stavila sam zdjelicu u nju natrgala čokoladu i ulila slatko vrhnje.
Miješala sam kuhačom sve dok nisam dobila glatku i sjajnu smjesu.







Kroz cjediljku sam u čokoladnu smjesu ulila vruću kavu (koristila sam malu cjediljku za kuhanje čaja jer je jako gusto pletena
da mi se ne ulije talog kave).Dobro sam izmiješala sastojke.







Ovako mi je ostalo u lončiću od kave.





Čokoladnu kavu sam nalila u dvije velike čaše,stavila tučeno slatko vrhnje i ukrasila strugotinama čokolade.Jako ohlađenu
čokoladu sam skroz tanko rezala i tako dobila "strugotine.(Vidi se na slici)







Ne pijem kavu ali ovaj napitak mi je odličan i topao i hladan.Vidi se iz priloženog finoyes






Probajte,možda će Vas oduševiti kao i mene yes





Post je objavljen 24.04.2016. u 22:52 sati.