Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Zadarski osnivači od OTP banke će potraživati 11 milijardi kuna

Zadarski osnivači od OTP banke će potraživati 11 milijardi kuna

http://www.057info.hr/vijesti/2016-04-24/zadarski-osnivaci-od-otp-banke-ce-potrazivati-11-milijardi-kuna



- Udruga bivših zaposlenika Solidarnost Zadar, Stranka hrvatskog zajedništva i Most nezavisnih lista u posjedu su pravomoćne presude kojom je Dalmatinska banka d.d. Zadar, sada OTP banka koja je u vlasništvu Mađara, kao i INA, isplatila samo jednog osnivača Dalmatinske banke i to Bagat Zadar, poduzeće za preciznu mehaniku d.d. Zadar, a druge osnivače 122 niti jednog.

Ovih dana u pripremi su tužbe protiv Dalmatinska banka d.d. Zadar sada OTP banke radi utvrđenja ništavosti Ugovora između Dalmatinske banke d.d. Zadar i nepoznatih osoba o prodaji osnivačkih dionica vlasništvo navedenih osnivača (122...).

Također, pravna služba i odvjetnički tim koji su angažirali Udruga bivših zaposlenika „Solidarnost" Zadar zatražili su sastanak s čelnicima OTP banke, a sve da se ide na nagodbu s bankom kako se nebi podnosile tužbe. Dokaz je zato pravomoćna presuda kojom je Dalmatinska banka d.d. Zadar isplatila samo jednog osnivača Dalmatinske banke i to Bagat Zadar, poduzeće za preciznu mehaniku d.d. Zadar, a ostale ne.
Utvrđenjem ništavosti ugovora OTP banka bi osnivačima trebala isplatiti oko 11 milijardi kuna.

Dopis ovog sadržaja medijima je upitio predsjednik Udruge bivših zaposlenika Solidarnost Zadar Petar Smokrović.


Post je objavljen 24.04.2016. u 12:53 sati.