Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Rijeka trči 2016.

Otok od zuba mi je ipak malo splasnuo pa sam odmah odlučio odšetati u grad gdje je danas praznik trčanja, maraton, polumaraton i pučke trke, najpoznatija "Homo si teć". Prolazeći pored autobusnih stanica, za nedjelju punih ljudi, čuo sam sažaljive komentare, neki ni ne znaju da je autobus danas besplatan. Ma znam ljudi, svaka čast gradskim vlastima, ali nekima je vani lijep i sunčan dan. Istina polumaratonci s kojima sam časkao nisu bili pretjerano sretni vremenom, nadam se da su svi sretno došli na cilj. Ovaj put na blog ne stavljam po svom mišljenju najbolje fotke, nego i po protekciji. Tako je na jednoj fotki student, česti pratitelj bloga, kojeg eto nisam uspio pozdraviti, i on je u obleki za trčanje. Uz čitatelja bloga naravno i bloger Miško ima protekciju, uz njega je i bivši ravnatelj tad još ugledne gimnazije, iz vremena kad sam i ja tamo jedno vrijeme radio, kakav god bio, u njegovo vrijeme je bilo puno manifestaciija učeničkog stvaralaštva i profesori nisu imali dojam da je nadređenima važna samo papirologija nego i učenički razvoj. Prije odlaska u grad sam pročitao da se očekuje oko šest tisuća trkača, sreo sam ženu koja je imala broj oko 6800. Najviše me zbog frendova interesirao polumaraton, već sam spremio fotić kad sam pješačio nazad i onda sam naletio na nešto što me razočaralo. Iako i na majicama za "Homo si teć" piše "Svi su pobjednici" jedna grupa od dvadesetak osmoškolaca je našla načina kako skratiti stazu i utrčati u kolonu već blizu cilja, četvero su zaustavili redari i zapisali im brojeve, ostali su u trku poskidali brojeve da bi ih opet stavili na sebe već odmakli od redara prema cilju.
Neće osvojiti nikakvu nagradu, samo će se hvaliti svojim plasmanom i pokazati da dobro razumiju današnje društvo i kriterije za uspjeh vidljive na svakom koraku. I mi smo varali, al to je po nas bilo opasno, uhvaćeni bismo se osramotili, ovima što nisu ovaj put uspjeli je svejedno, drugi put na nećem važnijem imat će više sreće.
p.s.
Poslao sam tri fotke na natječaj, jednu meni favoritkinju s bloga. Vjerujem da 9 od 10 čitatelja ne bi pogodilo koju belj



Post je objavljen 17.04.2016. u 16:11 sati.