Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ODLOMAK ROMANA KOMODO - KUMOVANJE ITALIJANSKE MAFIJE - DAJANA DIVERNO

– Ispitivao sam sve u vezi Anđelike i starog. I još neke situacije koje nisu logične – Bleki je bio strpljiv u objašnjavanju.

– Kako to misliš nisu logične? – Al se okrenu ka njemu. Bio je u svom stanu i presvlačio se kada mu je ordonans najavio Blekija.

– Ne znam. Trebali biste vi to da vidite. Recimo da počnem od ... – Bleki se skanjivao. Spise je stavio na stol. – Od jednog masakra na brodu, na kom je pre nekoliko godina ubijeno dvadeset i pet ljudi. Ivan stoji iza te klanice. Slobodno može da nažvrlja potpis svom remek delu.

– Malo požuri sa tim objašnjenima. Misliš da me zanima svaka Ivanova makljaža? – promrsi Al. Spremao se na večeru sa Rahelom. Kupio joj je Stendala i Knjigu o ljubavi.

– Ovo bi trebalo da vas zanima. Pobijeni su obični ljudi, koji sem što su crkavali za fiksom, ništa veće nisu zgrešili, ako shvatate šta hoću da kažem?

– Valjda shvatam.

– Vođa te grupacije bio je čovek po imenu Majk Mazuro. Jedna obična vucibatina, narkoman i alkos.

– Baš mi je drago zbog njega – Al je zakopčavao košulju.

– Taj čovek je sitna riba. Prodavao je drogu tako što je organizovao kućne žurke. Roba se nudila na fiks. Okupljala se raja, pretežno ulični propaliteti koji su imali tek toliko love za jedno fiksanje! – Bleki je otvorio nekoliko spisa. – Meni je bila neobična smrt tog čoveka. Mislio sam da je ta makljaža imala neke veze sa Anđelikom. Rekli ste da ispitam sve u vezi nje... Ali sam došao do drugačijih, zanimljivih otkrića.

– Kakvih? – Al je gubio strpljenje. Stao je pred ogledao i vezivao kravatu. Strgnuo je. Nije bio zadovoljan bojom. Uzeo je drugu.

– Neobično je Ivanovo učešće u smrti te sitne ribice ovog plavog mora. I to na takav način da je smaknuto još dvadesetak lica. Ispitivao sam sve to. Bilo je to vraški dobro planirano zbog osvete.

– Kakve osvete? – Al se okrenuo ka njemu.



Post je objavljen 16.04.2016. u 20:41 sati.