Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Doslovno blesimetrični

Tomislav Klauški: Tko treba iznuđeni i neiskreni antifašizam s blesimetra?

"Predsjednica i Vlada izgovorili su jučer antifašističku zakletvu i osudu ustaških zločina, a da pritom nisu uspjeli uvjeriti nikoga. Ni Amerikance, ni žrtve Jasenovca, ni javnost, ni same sebe. A najmanje vlastite birače."
"Puno uvjerljivije bile su one druge poruke. Poruke u kojima su i Orešković, i Petrov, i Karamarko, pa i Kolinda, nakon osude zločina osuđivali one koji odbijaju sudjelovati na službenoj komemoraciji, te tako navodno "politiziraju Jasenovac" i "manipuliraju njegovim žrtvama"."
"Ovdje se radi o potpunom izokretanju teza: okrivljuju se žrtve ustašizacije društva, a ne njezini nositelji, poticatelji ili makar tihi apologeti.
Tomislav Karamarko poziva Židove i Srbe da dođu u Jasenovac, ali priznaje da on tamo nikada nije bio. Kolinda se zaklinje u antifašizam i osuđuje ustaštvo, a onda pozira s ustašofilima i prima donacije od prononsiranih NDH-nostalgičara. A Oreškoviću treba blesimetar i Stepinac da bi zvučao uvjerljivo prilikom osude ustaških zločina. Ali ne i zločinačkog režima."
Ne bih dala ruku u vatru za lucidnost njihovih birača.


Post je objavljen 12.04.2016. u 22:30 sati.