Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diogenovabacva

Marketing

Defile tustaša


Dobro, javna je tajna da je samozvani ''pučki tribun'' nerealizirani štićenik umobolnice. No, problemi s umom ne staju na famoznom statusu, nego se i ispod njega, u komentarima, pojavio nesvakidašnji defile slaboumnika.

Izdvajam za ovu priliku jedan, izvjesnog M.M.


Napis je nabijen glupošću na više razina, no ono što upada u oči i čime se izdvaja iz reda ostalih generičkih baljezgarija oko sebe je ta kanta napoja na kraju, za desert. Da podvučemo: udebljala se kao gujda.

Klikam na profil. Što li će se tamo naći? Dobro, prvo se uprizoruje očekivana doza NDH-ikonografije, također Hasanbegovićeva njuška kao ikona. Ali ja sam došao vidjeti hoću li nešto drugo vidjeti (točno sam znao što tražim), pa kopam dalje. Tada se otvara slika neobično zanimljiva s obzirom na današnju izjavu.


U redu, promjena po kojoj Kozolindu sada kune iako ga evo hvatamo da ju je obožavao, objašnjiva je tumačenjem po kojem je u međuvremenu počinila iznevjerenje, izdaju. Pa ipak, taj radikalni okret naglavačke osjećaja za gospoju, s najviših vrhova u najniže dno, indikacija je neke tromosti povezivanja, neke blokade percepcije... čovjek s imalo mozga u glavi, umjesto kaše, nikada neće popušiti foru da bi Kozolinda bila nepatvorena ustašica, kao što je neće popušiti za nepatvorenu ni u antifašističkoj pozi.

Ali idem se koncentrirati na ono što sam zapravo došao vidjeti. Odmah prva objava na zidu je cover photo: jedna ženska osoba i dvije muške – sam MM, te Joe Šimunić.


Da podvučemo komentar: Ja,jo i debela na tvrdavi pa na dernek na Tompiku.

Čekaj, još jednom (vrtim glavom u šoku i nevjerici): ako ćemo nekome na slici prispodobiti debelost – njoj ćemo je prispodobiti?

Za potvrditi dojam, tu je još jedno naslikanje (na Bleiburgu) što odiše MM-ovom vitkošću.


Da stavimo na stranu čitavo pitanje problematičnosti ruganja s preciedničinom debljinom (zapravo se ne slažem sasvim s linijom kritike koja skače na čin ruganja joj se zbog toga per se) – pa čak i pitanje bedaste deplasiranosti za datu temu na datom mjestu – kakva to samo perceptivna blokada mora biti na djelu za ne povezivati na osnovnoj faktičko-logičkoj razini somnambulnost koncepta u kojem pretio komad budale primjećuje okolo nekome debljinu ili je čak spočitava?

Masni plak – oko srca, oko mozga... Post nije otkrivačke vrste, tek prikazivačke i zabavljačke; jer stvar je samo logična, ništa specijalno: jasno je bilo već iz ponosnog deklariranja tustašom da ne može biti nego tust na najvažnijim mjestima.



Post je objavljen 12.04.2016. u 21:46 sati.