Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hls-ri

Marketing

PREGOVORI O POVEĆANJU OSNOVICE ZA PLAĆE


Na pregovore o povećanju osnovice za plaće u Vladi u Banske dvore u utorak 12.4.2016. ujutro stigli su predstavnici dvaju sindikata.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić uoči sastanka rekao je da 'socijalni dijalog treba njegovati ako ga hoćete imati' i da je zato u ime Liječničkog sindikata došao čuti što Vlada nudi. 'Imamo čistu situaciju, ugovor u rukama, ali smo spremni sudjelovati u procesu,' dodao je.

'Protokol o pregovaranju je poželjan ali nije nužan, no kad ga se potpiše, bitan je. Treba utvrditi predmet pregovora i nadam se da ćemo nastaviti socijalni dijalog, dolazim na pregovore u dobroj vjeri,' naglasio je Babić i dodao da su to pregovori koji ne mogu završiti u jedna ili dva sata, nego se radi o procesu koji traje.

'Dolazim na sastanak, ali to ne znači da ću prihvatiti nešto što nije u interesu članova sindikata' poručio je Babić i naglasio kako se bez potpisa sviju sporazum ne može mijenjati i da stoga treba postići konsenzus.

Radi se o pregovorima o realizaciji sporazuma o povećanju osnovica za plaće od šest posto uslijed rasta BDP-a za više od dva posto u posljednja dva tromjesečja.

Sindikalni predstavnici ostalih sindikata nisu došli jer smatraju da nisu ispunjeni uvjeti za nastavak pregovora.




Post je objavljen 12.04.2016. u 18:27 sati.