Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/staroinovo

Marketing

„Smeh je jako skupa stvar“


Ovih dana je u Beogradu u Ateljeu 212 predstavljena knjiga autorice Jovane Stefanović „Jedna jedina“, posvećena Velikoj Glumici ovih prostora Miri Banjac, ovogodišnjoj dobitnici Nušićeve nagrade za životno djelo koja se od 1990. dodjeljuje glumcu komičaru.

Osamdesetšestogodišnja glumica je izjavila da je osmjeh danas „najskuplja stvar“, pa sam se zakačila za tu njenu rečenicu i namrgođena lica koja me okružuju, te odlučila njen „nauk“ prenijeti i na ovo mjesto:


„Uživala sam u svojim prijateljima i ljubavi i svoju karijeru sam završila sa ljudima koji su mi pružili mnogo, mnogo ljubavi. Zahvalna sam svom zdravlju, pozorištima, televiziji, filmu koji su me primetili u nekim trenucima kada je vredelo primetiti me i koji me nisu primećivali u trenucima kada nije vredelo da me primete.
Smeh je jako skupa stvar. Žao mi je što se mnogi ljudi danas ne smeju, jer treba se smejati. Smeh je zdravlje, treba ga negovati na pravi način.
Komedija je opasna stvar, komediju je časno igrati, ali vrlo zahtevno i odgovorno.
Starost je lepa onoliko koliko umemo da joj damo. Za starost se moramo potruditi i ja se trudim da ne budem smešna žena, da ne tražim uloge koje mi ne odgovaraju. Ne stidim se svojih bora, one su mi veliku karijeru napravile i vrlo sam im zahvalna.

Čuvajte prijatelje i pokušajte da se smejete!“

Povodom odlaska kolege glumca Dragana Nikolića (1943. – 2016.), rekla je tužno da ju je sramota što ga je nadživjela.

*

Pa eto, sjetih se kako sam im se slatko smijala gledajući naš film „72 dana“, možda i posljednji u kome su zajedno glumili.





P.S.

A i jučer sam se baš ismijala, pa onda opet čitajući naglas svom dragom istu kolumnu, koji to inače ne voli, ali nisam mogla odoljeti i ne vidjeti bar još jedno nasmijano lice, koje kao da govori „hoću još“. Hvala.

Izvori: B92, Politika, JL





Post je objavljen 10.04.2016. u 13:58 sati.