I kao obično, sastavimo mi spisak namirnica za trgovinu i ostavimo ga doma.
Normalno, kupovanje po memoriji.
Nekaj buš zaboravil, da ga jebeš.
Planirali smo junećeg safteka i tijesto zaboravimo.
Zmaj već lagano u histeriji, no tata nastupi, onak, ko onaj lik sa reklame,
Mr. Muskulo, većkoji kurac.
Dont wory, sad bu Mr Alex....tatatatidaaaa.
Glatko brašno, malo soli, dva jajca (lijevo i desno).
zmešam to u kompaktno
inače na jedno jace ide cca 100 grama brašna, a ak ne uspije, korekcije se vrše s par kapi vode, ili brašna.
Tijesto mora biti onak glatko, jednolično, da se ne lijepi za ruke, ili plohu.
Zatim se razvalja po pobrašnjenoj plohi.
Zarola se i siječe se na širinu 5-7 mm, kao tagliatelle, a može i šire,
Može se i trgati, tanjiti palcem i kažiprstom, ak nemaš noža i valjka.
Možeš i bocom razvaljati, a siječ kreditnom karticom.
Svježe tijesto se kuha cca 3 minute u posoljenoj vodi.
Isprati u cijediljki, da se lagano ohladi, znači kratko,
malo pouljiti, zmešati,
da se u zdjeli ne slijepi.
Saftek?
Junetina na masti i luku, ribane mrkvice, paprike na rezance, kaj imaš od povrćki.
Neka šalata, a može i instant juhica.
E sad, kak napraviti ovu tjesteninu, to si Gutenberga pitajte.