Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

grintavac

grintanje spada u jedan od fenomena hrvatske kulturne baštine. posebno je razvijeno u dalmaciji i predstavlja jedan od prvih oblika demokracije na ovim prostorima. nikako se ne smije poistovjetiti sa žuganjem sa kojim dijeli sličnu psihološku osnovu, tj. iskazivanje nezadovoljstva. dok se žuganjem izraženo nezadovoljstvo pretežno odnosi na svoje bližnje grintanje mu ga dođe kao psihološka terapija izražavanja nezadovoljstva nad širim događanjima. grintavci nisu prijetnja svojim sugovornicima osim ako isti nemaju tanke živce ili ako dolaze iz različitih krajeva u kojima se pojam demokracije shvaća kao odgovornost.

u današnje vrijeme najčešće mete grintanja su: tv dnevnici, saborske sjednice, porast cijena, turisti, vruća lita i ladne zime, parking misto, topla piva, kratka kava, dica šta trču okolo bez nadzora, tice šta ujutro cvrkuću, galebovi šta seru u zraku, kerum i feta pršuta, jel plima il' oseka itd.

za normalan psihološki razvoj i uspještost terapije grintanjem vrlo je bitno da imate slušatelja koji će to trpit jer u protivnom se zna dogodit da oni koji nemaju osnovne uvijete šetaju rivom sami i pričaju sami sa sobom što nikako nije dobro jer onda iz grintavca prerasta u redikula. a redikuli su pak omiljena sorta ovima šta vole zajebavat sve oko sebe jer im ne mogu i ne znaju vratit. pa su tako bidnog caruza, poznatog splickog redikula toliko izludili da jadan više nije moga ni pivat o' muke nego je samo govorija mmm....mmm....

da se tako nešto ne bi dogodilo vaja se učit grintanju o' mali nogu ka' npr. ova dica šta spavaju do 2 ure i onda idu na kavu. ako i' konobar pita oće li kavu sa toplin ili ladnin mlikon oni moraju bit spremni oma odgovorit da je previše rano da bi o tome razmišljali i neka dođe kad popuše cigaret. diš čovika šta se tek izvuka iz kreveta oma tirat da odlučuje kako će miliko u kavu, ko je to vidija.

e ali najgori slučajevi su ovi turisti šta ne govore hrvatski pa čak ni engleski, ka npr. mađari, nji' ni kurca nemoš razumit, lipo in kažeš da su euri-kune na serekešu a on te blido gleda i stalno ponavlja serekeš, serekeš..., koji su kurac dolazili kad ne razume jezik. a onda ope' ovi sa kruzera, eeee oni su totalna pošast, nemoš proč po getu a da ti se ne motaju prid nogama i stalno blese u ariju, staneš i ti pa pogledaš gore da vidiš jel ima koji galeb šta se posra, nema ga, dašta, oša za onima šta su ošli na đitu. zaključiš da je najbolje sist u'lad dok kruzer ne otiđe i popit koje pivce za živce, jer ko to more izurat.

PS. evo me ovi blog pita koje su boje vanzemaljci. jebote pari da sam ima bliske susrete treće vrste pa da znan koje su boje vanzemaljci, to je pitanje za amerikance.

Post je objavljen 09.04.2016. u 11:34 sati.