Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Predsjednica ponovo seli Ured


Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović ponovo je preselila svoj ured s Pantovčaka i to na četiri dana u Brodski Varoš, malo selu u Slavoniji, kao najdraža gošća u gnijezdu Malene i Klepetana.

Osim što je, kako kaže župan, sa krova domaćina Stjepana Vokića širila optimizam i družila se sa zaljubljenim rodama, posjet Brodsko-posavskoj županiji ostao je upamćen po uvođenju lifta u Malenino gnijezdo. Gospođa predsjednica imala je prilike susresti se sa desecima krovnih udruga, stotinama zaposlenih i nezaposlenih građana, seljaka, ribara, branitelja, intelektualaca i u tom izravnom kontaktu osjetiti bilo naroda te kako funkcionira život na tim visinama. Konkretnih rješenja još nema, kao ni najave o dolasku premijera, koji samostalno kreće u mini turneju po Slavoniji. Premijeru se, čini se, ne roduju kao predsjednici. Ipak je ona vozila kombajn, lovila ribu, živjela s rodama.

No župan je istaknuo da predstavnici raznih udruga nisu morali odlaziti na Pantovčak nego su sve razgovore s Predsjednicom obavili ovdje u gnijezdu. Na taj način nisu morali trošiti dodatna sredstva.

Nekoliko dana Ured predsjednice selio se i u Pulu, iako se Istrijani konkretnih učinaka ako ih je bilo ne sjećaju. Zadnje izmještanje Ureda bilo je u Vukovar, a Nakon Splita, Pule i Vukovara, Kolinda Grabar Kitarović boravit će u u Zadru te na otocima zadarskog arhipelaga, kako bi se upoznala sa životom otočana izvan turističke sezone te njihovim problemima u svakodnevnom životu.

Nakon Brodskog Varoša, Ured predsjednice najavljeno je krajem lipnja seli u Međimurje, a potom u Gorski kotar gdje Predsjednica planira biti gošća medvjeđe siročadi velebitskog utočišta u Kuterevu.





Post je objavljen 05.04.2016. u 23:30 sati.