Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Oktanski cirkus

Na trinaestak stranica današnji J.L. donosi ekskluzivno izvješće sa priprema za „Najveću feštu kakvu Zagreb još nije vidio“. Nakon predugih (?) osam godina Zagreb se napokon vratio gdje oduvijek i pripada (sic!), u društvo Detroida, Los Angelesa, Ženeve, Pariza, Frankfurta i ostalih salona automobila iz OICA kalendara.

Evo što će nam to, prema riječima autora članka, „zagrebački oktanski cirkus“ donijeti. Obratite pozornost na 'maštovite' opise kojima autori priloga opisuju „metalne (kućne) ljubimce“, koje je cinik u meni komentirao na svoj način.

Mercedes E klase

Pametna limuzina budućnosti


Zanimljivo!? Mislio sam da pametni mogu biti samo ljudi i poneke životinje. Prevarih se, 'pametne' mogu biti i limuzine!

AUDI RS6
Karavanska raketa stiže iz Ingolstadta.

Valjda je doletjela, kad je raketa. I to u karavani raketa, kad je 'karavanska'.

Brutalne Peugeotove jurilice s GTi potpisom
Najradikalniji model marke sletio na Zagreb Auto Show

'Rakete' stižu, a 'brutalne jurilice' slijeću i to direktno na ZAS. Pa još s 'potpisom'. Gdje se naučiše potpisivati?
Inače prave brutalne jurilice obično slijeću na aerodrome ili nosače aviona.

Seat Leon Cupra
Brutalna kompaktna Cupra razvija 290 konja

Da se 'jurilica' ne bi osjećala usamljenom, stigla je i 'brutalna' Cupra koja 'razvija' 290 konja, kao što su kliperi (veliki jedrenjaci), u utrci tko će prvi dovesti čajeve prve berbe iz Kine u Englesku obilazeći Rt Dobre nade, razvijali svoja mnogobrojna jedra.



VW POLO WRC
Opaka zvijer koju gledamo u WRC-u (World Rally Championship)

Već suosjećam s ostalim automobilima koji će sudjelovati u WRC-u s tom 'opakom' zvijeri.

BMW M2
Fantastična M raketa s 370 konja jede asfalt za doručak

Evo nam još jedne 'rakete'! Očigledno ponestaje inspiracije kod autora. No to su onda nadoknadili tvrdnjom kako njezinih 370 konja 'jede asfalt' za doručak. Da i mi je znati što jedu ti konji za ručak i večeru?

Porsche 718 Boxter
Redizajnirana jurilica u toplesu za ljeto

Opet jedna 'jurilica'! Ipak, kako bi se razlikovala od onih ranijih, ova je u 'toplesu'. A ja, naivan, mislio da se u toplesu pojavljuju samo dvonožne 'jurilice'.

Seat Ateca
Spreman za sraz sa SUV konkurencijom

Pitam se tko će u tom 'srazu' izvući kraći kraj?

Hyudai Ioniq Hibrid
Rukavica u lice Priusu

Koliko mi je poznato iz povijesti, bacanje 'rukavice u lice' značilo je pozivanje na dvoboj u slučaju da je džentlmen uvrijedio drugog džentlmena. Znači li to da će dž. Prius pozvati na dvoboj dž. Ioniq jer ga je potonji uvrijedio?

Rimac Concept.S
Brutalna električna zvijer sa 1384 KS

I mi konje za trku imamo! Ovo je zaista vrhunac: em je zvijer, em je brutalna, em još električna pa ako ne paziš može te i struja ubiti. Obzirom da do stotke stiže za 2,8 s, ne znam zašto joj autori nisu dodijelili i epitet 'jurilica' i 'raketa', pa bi taj auto pokupio sve epitete koje su autori mogli smisliti.
P.S.
Kao elektroinženjer ne mogu ne primijetiti da bi mnogo bolje odgovaralo da su snagu 'brutalne zvijeri' izrazili u kW. No onda bi to izgledalo manje (1018 kW) pa ne bi bilo toliko atraktivno.


Na kraju nešto sasvim drugačije.

IKEA zaposlila dvije krojačice u Rugvici
Švedska tvrtka pomaže Udruzi Kamensko

Vijest na 49. stranici zauzima manje od četvrtine stranice. Po mom sudu, iako se radi samo o dvije krojačice, ova je vijest mnogo značajnija za Hrvatsku od „Oktanskog cirkusa“. Ako i nije za Hrvatsku, za dvije krojačice sigurno jeste.


Post je objavljen 05.04.2016. u 21:44 sati.