Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

ČOKOLADNA TORTA S OKUSOM KAVE

Pozdrav svima!
Nova torta, veliko novo otkriće u mojem svijetu slastica. Danas smo je kušali, oduševili se njenim okusom, pa vam odmah želim darovati recept za njenu pripremu. Bogat i sočan biskvit predivan je kontrast laganoj kremi od kave. Mousse od kave je pun arome, mekan i prozračan, a ova savršena kombinacija čokolade i kave vas svojom bogatom aromom izaziva da odmah napravite ovu predivnu tortu!
Sastojci potrebni za izradu biskvita:
110 g maslaca
150 g čokolade
3 jaja
100 g šećera
žlica kakaa
prstohvat soli
Mousse od kave:
2 žumanjka
100 g šećera
1 i1/2 žlica gustina
160 ml toplog mlijeka
žlica arome vanilije
žlica instant kave
5 g želatine
2 žlice hladne vode
250 ml slatkog vrhnja
Odvojite bjelanjke od žutanjaka i izradite bjelanjke sa šećerom. Rastopite maslac i čokoladu, dodajte žumanjke jedan po jedan te kakao. Ručno lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite peći biskvit 25 minuta na 180*C te ga ostavite da se ohladi.
Mousse od kave: Miksajte žutanjke i šećer te smjesi dodajte gustin i sve skupa umutite u toplo mlijeko. Sada stavite kuhati na vatru i kada se zgusne maknite te dodajte vaniliju i kavu. Ostavite da se krema ohladi, a za to vrijeme pripremite želatinu. Namočite je u dvije žlice hladne vode te nakon 10 minuta rastopite na vatri i dodajte kuhanoj kremi.
Posebno napravite šlag od slatkog vrhnja i lagano umiješajte u kremu koju zatim prelijte preko biskvita. Tortu posipajte kakaom i ukrasite prema želji.
Servus i uživajte u ovoj posebnoj torti :)





Post je objavljen 01.04.2016. u 19:40 sati.