Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/boginjaivrag

Marketing

Sa druge strane nišana

Kada si netko uzme za pravo uzeti život drugom živom biću bez ikakvog razloga. Ući u tuđe dvorište uzeti pušku i ubiti psa koji je nekome bio kućni ljubimac ili ubiti psa kojeg netko želi spasiti, uzeti ga na privremeni smještaj i dati mu sve ono što nikada nije imao. Onda te ja pitam tko si ti pička ti materina? Lokalni baja koji misli da je bog i batina ako ima pušku i par metaka? Djelitelj pravde koji odlučuje tko će živjeti, a tko umrijeti? Ljudsko biće? U ovoj državi očito da, ovdje si sve to.

A što misliš da okrenemo situaciju. Da negdje Bogu iza nogu gdje te nitko ne može čuti, u nekom mraku mi tebe stavimo na nišan. Prisilimo te da klekneš, opalimo ti par šamara i stavimo ti pušku nasred čela. Samo nam reci kako se sada osjećaš? Samo to. Da li te strah? Da li mi tebi sad izgledamo kao bog i batina? Vjerojatno da.

Da mi to napravimo, mi tada ne bi bili humani, ajme kako smo mogli. Mi bi tada bili stoka koja ne zna za bolje, stoka koja ne zna kako se stvari riješavaju.
Ne mogu reći da bi bila sposobna učiniti takvo što, ali vidjevši što se događa zadnjih dana ne mogu reći i da ne bi tako reagirala.

Ne dovodite ljude u situaciju da sami riješavaju stvari i da vam vrate milo za drago. Ne igrajte se sa takvim stvarima nikada.
Mahatma Gandi je rekao:„Veličinu i moralni napredak jedne nacije možemo mjeriti time kako postupa prema životinjama.“ Ako je ovo istina onda smo mi u dubokim govnima.

 


Post je objavljen 29.03.2016. u 20:24 sati.