Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Tri šamara

Na svom blogu sempercontra.com objavih 16. prošlog mjeseca post naslovljen „ Ajmo malo političke fantastike“.
U tom malo poduljem tekstu stoji i slijedeći odlomak:

I dok je g. Orešković skupljao savjete i preporuke, g. Karamarku zasjala je sijalica i pomisli:
„Čuj, Tomo, ovo ne miriše na dobro? Je li moguće da mi je Tim pobjegao s udice, a bio sam uvjeren da se dobro zakačio.“ i odluči se na neko vrijeme maknuti sa ‘svjetala pozornice’ u ‘sjenu politike’ gdje se i inače bolje snalazi. Slovenci bi rekli: „zahrptni delavec“.
(…)
Naravno dragi i štovani štioci, ovo je ipak samo čista ZF ili SF jednog ludog blogera (netko bi rekao komunjare, antihrvata i titoiste). Tko uopće, normalan, može pomisliti da bi Karamarko i HDZ popustili tamo nekom Kanađaninu. Ili ipak?


Međutim kako se stvari odbijaju, izgleda da se riba zaista otkačila. I to ne samo jedna nego dvije. Kao da su i Tihomir Orešković i Kolinda Grabar-Kitarović počeli neku igru u kojoj glavni kreator farse zvane 'izbor Predsjednice i Premijera' kao da gubi kontrolu nad, kako je on zamislio, lutkama na koncu.

Tomislav Karamarko je u zadnjih tjedan dana dobio zaista tri zvonka šamara. Rijeka je izabrana od (komunjarske) međunarodne komisije za evropski grad kulture 2020. – iako je „bila jedna obična rupa, rupa je i danas i postaje sve beznačajnija rupa“ (@blokirani), - Premijer i Predsjednica su odabrali na čelne pozicije SOA-e i VNS-a neke ljude koji T.K. ne 'mirišu', a njegovi 'puleni' su ostali kratkih rukava.

Onda je Premijer otputovao u Vukovar.Što mislite zašto je svoju turneju počeo baš u tom gradu? Ima li to kakve veze s pločama ili pak je to početak priprema za prijevremene izbore? Više sam sklon vjerovati ovom drugom. Slavonija je u komi.

Predsjednica će malo u Bugarsku. Vraća li se ona, nakon što je sredila stvari oko čelnog čovjeka VNS-a, na ulogu NATO-ove glasnogovornice na crti bivše 'željezne zavjese'?

Ne znam. No siguran sam da će Tomilsav Karamarko (pokušati) odgovoriti, kako se to već radi kad su u pitanju ljudi iz sigurnosnih službi: čeličnom pesnicom. Samo da prođu ti 'nesretni' unutarstranački izbori. Vrag ti dal tu demokraciju.

Tome može posvjedočiti najnovija njegova izjava:
„Kad je u pitanju moje povjerenje u predsjednika Vlade, g. Tihomir Orešković još uvijek ima podršku HDZ-a kao najjače parlamentarne stranke. Kada je ne bude imao, on više neće biti predsjednik Vlade.” (Sic!)
Hoće li u tome polučiti rezultat, vidjet ćemo.

No, jednako tako ne bi trebali zaboraviti na događanja u HDZ-u tijekom proteklih dvadesetak godina kad su mnogi čelnici stranke koji su zaposjedali visoke položaje vrlo brzo dobivali 'vritnjak'. I to baš od onih koje su primili u svoje 'krilo'.
Ako nekoga zanima mali kronološki prikaz tih 'vritnjaka' može ga naći pod naslovom „Kako se 'kalila demokracija'“.




Post je objavljen 29.03.2016. u 15:30 sati.