Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tecycle

Marketing

Što ne biste trebali raditi na svojem android uređaju

Čitamo puno o tome što bismo trebali činiti s našim Android uređajem kako bi dobili najviše iz njega. Od povećanja trajanja baterije do boljeg upravljanja našim podacima, ne postoji jedinstven savjet kako bi naš omiljeni smartphone i tablet bio brži, učinkovitiji i više "naš". Ono što ne vidimo često je uputa o tome što ne raditi sa Android uređajem, zar ne?

Instalacija aplikacija s nepotrebnim dozvolama (app permissions)
Zašto aplikacija "flashlight" treba znati vašu GPS lokaciju? Zapravo, zašto uopće i koristite tu aplikaciju, kad je Lollipop ima već ugrađenu? No, nema veze, ali vodite računa da svaki put kad preuzmete neku aplikaciju, provjerite da dozvole (app permissions) koje odobravate imaju smisla za skinutu aplikaciju. Sumnjivi programeri bi htjeli iskoristiti silu nepotrebnih dozvola za žetvu podataka o svojim korisnicima. Ako ste u potrazi za osnovnom aplikacijom za crtkaranje, a ona traži 15 dozvola koje želi koristiti, onda sigurno želite pronaći sebi alternativno digitalno platno.

Korištenje task killera
Task killeri su bili korisni davne 2009. prije nego što je operativni sustav Android bio dovoljno dobar i pametan u upravljanju svojom vlastitom memorijom. Većina aplikacija iskače natrag nakon što ih "ubijete" task killerom i tako trošite dragocjenu bateriju (kojoj vijek nije sjajan) i još dragocjenije vrijeme.

Ako je vaš uređaj trom, provjerite koje aplikacije prekomjerno iskorištavaju resurse i deinstalirajte ih.

Instaliranje aplikacija za uštedu baterije "battery saving"
Većina aplikacija za uštedu baterije čini više zla nego dobra. Postoje neke dobre tamo negdje, naravno, Greenify mi pada na pamet. MEĐUTIM, aplikacije za uštedu baterije i same troše bateriju. Teško je naći onu čijim ćete korištenjem postići veću uštedu nego potrošnju. Posebno je to negativno, ako koristite dvije ili tri aplikacije za uštedu baterije. Hitno prestanite s tim!
Naravno, postoje neka dobra rješenja Power Nap, Greenify, Amplify combo, ali vaš uređaj morate rootati, ako bi postigli punu učinkovitost aplikacija.
Za većinu korisnika, najbolji način kako bi se produžio život bateriji je smanjiti svijetlinu zaslona i isključiti funkcije kao što su Bluetooth, Wi-Fi, lokacija. Možete i sami prepoznati i deinstalirati aplikacije koje vam "srču" bateriju, kao što je Facebook npr.

Koristiti službenu Facebook aplikaciju


Facebook. Nećete naći veći sklop bugova i iskorištavanja resursa i baterije od ovoga. Službena Facebook aplikacija je poznata po tome. Da biste dobili najviše od vašeg Android uređaja, pokušajte je zamijeniti s nečim kao što Folio. Verzija Facebooka u obliku web preglednika.

Zaključak

To su sve "nemoj" radnje na vašem Android uređaju kojih se možemo sjetiti. Budete li se pridržavali nekih od njih, učinit ćete vaš uređaj sigurnijim, ugodnijim i upotrebljivijim za rad.

www.tecycle.me


Post je objavljen 26.03.2016. u 12:44 sati.