Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Uskršnja meditacija

Šećem Samoborom i razmišljam.

Evo nas opet na pragu Uskršnjeg blagdana kad bi svi ljudi svijeta trebali željeti samo mir i spokoj, ljubav i razumijevanje. Nažalost, barem u masmedijima obojenim žutim, u ove svečane i blagoslovljene dane na prvom mjestu su zločini i njihovi izvršitelji. To je, izgleda, za ljude 21. stoljeća ipak bitnije od Njegova uskrsnuća. Ili pak tako misle urednici žutila jer im je pred očima samo kako se dočepati – zlatnog teleta.

Šećem Samoborom i razmišljam kakvu čestitku uputiti svojim vjernim štiocima a da ona ne bude banalna: jaja, zečići i slično.

I tako, šetajući, dođoh do mosta koji vodi preko rječice Gradne koja presijeca Grad i preko kojeg gotovo svakodnevno prolazim sa suprugom u odlasku na glavni trg na jutarnju kavicu u poznatu slastičarnicu „U prolazu“. Na jednom kraju mosta nalazi se oglasni ormarić u kojem, osim mnogih drugih, oglase ostavljaju i stanovnici Južnog naselja Samobora. Kao i inače, zastah da vidim što ima novog – ujedno da dam srcu predah – i gledam. Oko mi zapne na nečemu čemu se ne nadah da ću u na oglasnoj ploči naći.
Uskršnja čestitka „Gradske četvrti južnog naselja“.

Ništa posebito na prvi pogled. No pročitavši tekst iznad uobičajene slike obojenih jaja, pomislio sam: „To je čestitka koja odgovara mom shvaćanju Uskrsa!“ I da ne bi, dragi moji štioci, bili uskraćeni za jednu takvu divnu čestitku, snimio sam je mobitelom i evo, s njom vam želim sretan Uskrs.


(Nije Uskrs čestitka, ni dar skupi, niti nešto što se kupi. To je molitva i blagoslov od Boga, da svatko još više voli bližnjega svoga.)

Na kraju, dragi moji cijenjeni blogeri koji vjerujete kao i oni koji ne vjerujete u Uskrsnuće Sina božjeg, nemojte zamjeriti čangrizavom starcu na ovakvom komentaru blagdana. Prihvatite me takvog kakav jesam, semper contra, i vjerujte da sam u duši, možebitno, ipak bolji od mnogih onih koji se deklariraju kao veliki vjernici i štovatelji Isusa Krista.


Post je objavljen 25.03.2016. u 14:19 sati.