Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SEZONA 2015./2016. - Skijaški dan 17 - Sölden, Austrija (19.03.2016.)

Ah, Sölden! Jedno od meni omiljenih skijališta na svijetu. Iskreno mi je falilo što nisam kao dvije prethodne sezone otvorio tamo skijašku sezonu u studenom. Uvijek se osjećam nekako pun entuzijazma i snage kada stanem na skije u ovom mondenom tirolskom skijalištu.
Od našeg smještaja do Söldena trebalo nam je sat i petnaest minuta. GPS nas je odveo preko nekog prijevoja, ali kako je sezona uglavnom jako siromašna snijegom, tako ni snijega nije bilo na cesti i lako smo se prebacili u Otztal dolinu. I u Söldenu, iako su otvorili sve staze od njih ukupno gotovo 150 kilometara, snijega nije bilo u gradu, osim na stazama koje vode u dolinu gdje su ga natukli, a gore je snijega bilo sasvim dovoljno, posebice na gornjoj polovici, i to snijeg vrlo dobre kvalitete, ali svejedno ga je bilo daleko manje nego inače u ovom dijelu godine. I ponovno su pokazali savršenstvo u uređenosti staza. Gornje dvije trećine nije imalo hupsera ni na kraju dana, a najdonja trećina je imala poveće hupsere i mekani proljetni snijeg već nakon par sati, ali to je bilo razumljivo s obzirom na datum. Iako je bila subota, ljudi je bilo u prihvatljivim brojkama i ama baš nigdje se nije čekalo na žicu.
U odnosu na lani i preklani nema nikakvih noviteta. Osim u cijeni skipassa koja je ponovno narasla. Meni je Sölden uključen u sezonski skipass, ali primjerice Andrej i Mario su morali kupiti dnevnu kartu i svaki je za nju iskeširao po 51,00 eur. Skijanje u Austriji postaje zaista sve luksuzniji sport i nije čudo da se Austrijanci, koji su oduvijek bili orijentirani prema tom zimskom sportu, naveliko žale na novonastalu situaciju. Skijanje u Austriji postaje polako privilegija nekolicine.
Odskijao sam danas 60 kilometara. Mogao sam i dulje, ali skijalište zatvaraju u 16:00. To mi nikako u Söldenu i uopće u Austriji nikada nije bilo jasno. Ožujak je, dani su dulji i prektasni sunčani, a skijalište se zatvara kao da je siječanj. No, dobro - naskijao se i nauživao jesam. Kada bih samo mogao još jednom odskijati u Söldenu ove sezone s obzirom da je ovo skijalište obično otvoreno do svibnja, a moja sezonska skikarta vrijedi do 15.05.

Rating današnjeg skijaškog dana: 5/5


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 59.4
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 722.3
UKUPNO ODSKIJAN VERTICAL DROP (U METRIMA) DANAS - 10028
UKUPNO ODSKIJAN VERTICAL DROP (U METRIMA) U SEZONI - 125,958
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 0
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 84.5 km/h




Post je objavljen 19.03.2016. u 20:30 sati.