Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SEZONA 2015./2016. - Skijaški dan 16 - Serfaus-Fiss-Ladis, Austrija (18.03.2016.)

Najbolje je skijanje u ožujku. To govorim od kad sam stao na skije prije sada već puno godina. Snijega je više nego dovoljno, temperature su savršene, ni preniske ni previsoke, a šansa da ćete potrefiti sunčani dan je veoma velika. Kako sam proveo drugu polovicu veljače i početak ožujka na toplome u Africi, zaželio sam se snijega. No, kada sam se vratio, zaredale su se poslovne obaveze, posve nenadano za turizam u ovom dijelu godine, i tako da nisam uspio skijati u ožujku onako kako sam zamislio. Na kraju sam odlučio prebaciti posao na drugoga i otići barem tri dana, na produženi vikend, u Tirol. Spojio sam se preko portala www.skijanje.hr s Andrejom i Mariom i tako smo mi u četvrtak navečer nakon posla krenuli put Tirola preko Ljubljane, Kranjske Gore, Hermagora, Lienza, Silliana, Brunnica i Brennnera. Tko zna koliko smo skijališta prošli putem kroz Sloveniju, Italiju i Istočni Tirol. Iz Zagreba smo krenuli iza osam navečer, u apartman smo stigli tek u četiri ujutro. Probudili smo domaćine koji su nas smjestili bez problema u zgodan apartmančić (Apart Thoni) za max. 4 osobe u Kaunerbergu, nedaleko Serfaus-Fiss-Ladis skijališta, a u blizini su i Nauders, Venet, Hochoetz itd. S mojom sezonskom Tirol Snowcard skikartom imao sam itekako izbora. Smještaj nas je ispao ukupno 186eur za tri osobe za tri noćenja.
Bio je to zaista dug put od Zagreba do Tirola i bili smo mrtvi umorni, ali kada smo se probudili par sati kasnije, shvatili smo odmah da se žrtva isplatila. Vani je bilo plavo nebo bez ijednog oblaka i sunce visoko usred tog plavetnila. I takvo nas je vrijeme pratila sva tri naša skijaška dana. Uz to, temperatura savršena na skijalištima - oko nule.
Serfaus-Fiss-Ladis je skijalište najbliže našem apartmanu, udaljeno svega 20 minuta vožnje, pa smo se zato odlučili za njega. Skijao sam ondje lani i svidjelo mi se skijalište. Veoma veliko, s gotovo 200 kilometara staza, uglavnom crvenih, s malo manje plavih i puno manje crnih. Odlična pripremljenost staza, pogotovo na gornjoj polovici skijališta koje je izdržalo do kraja dana. Donja polovica, posebice donja trećina, s obzirom na relativno malu nadmorsku visinu (baza skijališta je na svega 1200m), odmah ujutro je bila dosta mekana, a u drugoj polovici dana puna hupsera. S obzirom da je to teren za moje Elanice, nisam imao previše problema.
Sjećao sam se lani da su mi problem predstavljali Nizozemci. Tih "vrsnih" skijaša bilo je jako jako puno u Serfausu. Danas očito nije bio njihov dan i naletio sam svega na njih nekoliko. Uglavnom su na stazama bili Austrijanci, Nijemci i Švicarci te nešto malo Poljaka i Čeha.
Da rezumiram: Serfaus-Fiss-Ladis se ponovno pokazalo kao jedno jako dobro skijalište po raznovrsnosti staza, uređenosti istih, kvaliteti žica, skijaškoj disciplini... Definitivno bih se vratio.

Rating današnjeg skijaškog dana: 5/5


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 40.0
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 662.9
UKUPNO ODSKIJAN VERTICAL DROP (U METRIMA) DANAS - 6682
UKUPNO ODSKIJAN VERTICAL DROP (U METRIMA) U SEZONI - 115,930
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 0
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 76.3 km/h




Post je objavljen 18.03.2016. u 20:00 sati.