Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Kuščević: POS se nastavlja, a dogodine i program subvencija kamata na stambene kredite

SPLIT - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević rekao je u petak za posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji da se nastavlja program izgradnje POS-ovih stanova, a iduće godine uvest će se program subvencija kamata na stambene kredite, što je, ocijenio je, prije dalo dobre rezultate, a vjeruje da će tako biti i ubuduće. Potvrdio je da će se program poticane stanogradnje nastaviti, no, dodao je, u tom će modelu, isto tako, biti bitnih promjena te treba razmišljati da se u vezi s osiguravanjem zemljišta za izgradnju uključe i općine, gradovi i država, a ne da država mora kupovati zemljište..
Kuščević je pohvalio upravni odjel Splitsko-dalmatinske županije zbog brzine u rješavanju postupka legalizacije. Županijski upravni odjel primio je gotovo 55.000 predmeta, a odradio 23.000.
Istaknuo je dobru suradnja grada i županije, koji će u splitskoj četvrti Kile, gdje su stanovi POS-a, graditi ambulante, ljekarnu i dječje igralište, te je pritom dodao kako je to školski primjer da treba zajednički raditi i koordinirati odluke.
Projekt energetske učinkovitosti također se nastavlja jer je to trenutačno jedan od najvažnijih programa ministarstva, a do kraja 2020. godine imaju predviđenih 200 milijuna eura koje mogu povući iz EU fondova, rekao je ministar.
"Program za javne zgrade je u izradi i za dva mjeseca bi trebao biti gotov. Zato pozivamo sve javne institucije i ostale da prate te programe i apliciraju za njih.
Tu ima puno financijskih sredstava koja se mogu povući", rekao ministar Kuščević stanovi Kacunar

Post je objavljen 21.03.2016. u 22:52 sati.