Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlatovez-osijek

Marketing

Princ i vojvotkinja u Osijeku: Lutke Šokca i Šokice, izrađeni od komušine, oduševili kraljevski par


....Osmislila..... pripremila.... izradila....prezentirala.... poklonila.... Venina iz Osijeka


Njegovati stare običaje i narodno ruho u današnje doba zahtjevan je zadatak. Dugo se već bavim izradom rukotvorina te kroz brojne radionice uspješno prezentiram i animiram mlađi naraštaj kako bi stekao naviku izrade i promoviranja raznih tehnika kod izrade rukotvorina. Zabavna je to zadaća. Neko bi pomislio da su mlađe generacije imune na uratke s daškom egzotike u današnje kompjutersko doba. Prevarili bi ste se. Sve veći broj mladih pridružuje se radionicama ,koje su besplatne, a ni odrasli nisu imuni na opetovane pozive da se pridruže. Kreativno ispunjeno vrijeme svakako je bolja opcija nego besciljno sjedenje doma .

PRED USKRSNO VRIJEME......

Uskršnji zeko ide uz boje cvijeća i sve boje šarenog proljeća, a za bojanje jaja neizostavno treba staviti boju po želji. Kreativnost se traži, ponajviše za Uskrs . Zašto to pišem?

Mašta čini čuda ... Smijemo se malo 'poigrati'.

Tako ovih dana sve u mome dvorištu pod budnom kontrolom drži Moja Slavonka, kojoj sam izradila te obukla narodnu nošnju . Simpa društvo prave joj lutke od komušine ( Prince Charles and his wife Camilla ), te hrpa znatiželjnih zečica i zekana. I to svi na jednom mjestu - mojih ruku djelo. Staro i mlado uz njih je stalo. Dobro, lutke od šuške sada su već na kraljevskom dvoru u Velikoj Britaniji , zekani su se raspršili širom svijeta, a moja Slavonka kojoj se svi dive , čini mi ugodno društvo. Izuzetno sam ponosna na sve uratke. Upravo zahvaljujući Vašim pohvalama - ego mi je narastao do neslućenih visina. Hvala svima, meni je ovo veliko priznanje.

I za kraj... Samo je jedan original, sve drugo su kopije! Kopija nikada neće zamijeniti original, ma koliko se upinjali! 'Moreš li razumit'.

Venina



Post je objavljen 23.03.2016. u 08:18 sati.