Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Jubilejsko hodočašće MVKO sv. Josipu u KLarlovac

U subotu 12.03.2016. hodočastili smo u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu s nakanom da molimo za JEDINSTVO HRVATSKOG NARODA i duhovnu i moralnu obnovu našeg društva.

............................IgreKlik - Igrice online

U prepunoj crkvi (oko 1100 hodočasnika) sudjelovali smo na misnom slavlju. Posebno nas je dotaknula homilija mons. Sentea. Budući da potječe iz brojne obitelji (on je osmo dijete) na vrlo jednostavan način govorio je o problemima današnjih obitelji i društva u cjelini.

..............................IgreKlik - Igrice online

O važnoj ulozi muža i oca u obitelji govorio nam je na primjeru sv. Josipa, muža jake vjere oslonjenog na Boga, a to tako nedostaje muževima i mladićima današnjeg vremena. Sv. Josip je izvršavao volju nebeskog Oca u svojoj obitelji koja mu možda i nije bila po volji. Evanđelje o tome ne govori, ali možemo pretpostaviti da je on kao mladić volio Mariju i želio se s njom oženiti, imati djecu i u miru živjeti...Međutim, određeno mu je nešto drugo. On prihvaća "sporednu" ulogu - postaje samo hranitelj, izvrgnut ruglu ljudi. Volio je Mariju iskrenom i toplom ljubavlju, zato je mogao prihvatiti Božji plan za njihovu obitelj i ostati njezin djevičanski zaručnik. Znao je šutjeti i tako je čuvao svoju obitelj od svih "medijskih napada" onoga vremena. I mi smo pozvani oduprijeti se napadajima medija na naše obitelji i moralne vrijednosti koje mediji ismijavaju. Moramo paziti da nas ne uvuku u svoju kaljužu.

Ugledati se u sv. Josipa i nasljedovati primjer tog šutljivog, radišnog sveca veliki je izazov muževima i mladićima našeg vremena. Bio je pravedan i odan muž i suputnik sv. Bogorodice i požrtvovan i blag poočim Isusov. Kako je lijep kip sv. Josipa u Karlovcu!!! Dijete Isus ne nalazi se u Josipovu krilu, nego ga sveti poočim vodi za ruku! Kao da želi poručiti našim očevima - ne ispuštajte svoju djecu iz ruke kada prohodaju, kada krenu krivim putem i zapadnu u nevolje. Gospodin je sv. Josipa postavio za glavara nazaretske obitelji, jer je on znao čuvati najveće blago koje je Bog darovao svijetu - svoga Jedinorođenca! Zar ne poziva Otac nebeski i naše muževe da budu vjerni čuvari svojih obitelji, revni molitelji, pošteni radnici koji će se brinuti za duhovni i materijalni napredak svoje djece?


...........................IgreKlik - Igrice online

Poslije mise i kratkog predaha krenuli smo na Križni put do obližnje crkvice Majke Božje Snježne. I poslije Križnog puta opet smo se svi okupili oko naše nebeske Majke.

...........................IgreKlik - Igrice online

Vidno ganut našom ljubavlju prema Mariji ( nazvao nas je Marijinom dječicom), svetom Josipu i svetoj Obitelji, i zadovoljan našom brojnošću, mons. Sente nas je zamolio da razmislimo o organizaciji našeg hodočašća u nekom drugom razdoblju kada bi bilo toplije vrijeme i on bi nam bio na cjelodnevnom raspolaganju. Njegova je želja da svetište sv. Josipa, po uzoru na M. Bistricu, prima hodočasnike kroz cijelu godinu. Na taj način bismo više razumjeli i slijedili primjer tog divnog i šutljivog sveca kojeg je Isus jako volio i koji nam je tako moćan zagovornik na nebu jer mu Isus ne može odbiti ni jednu molbu!

Otišli smo iz Karlovca radosni i odlučni popraviti sebe i svoje obitelji da budu što sličnije Nazaretskoj obitelji. Više ćemo moliti, pogotovo krunicu. Iskoristit ćemo ovu Svetu godinu milosrđa da se pomirimo sa Gospodinom i svojim bližnjima. Tako je puno stvari u našim obiteljskim i župnim zajednicama koje nas razdvajaju. Postoje rane koje smo nanijeli jedni drugima i koje svaka nova bol otvara...Sada je vrijeme da zacijelimo rane, uklonimo ožiljke, obrišemo „sitnu prašinu“ naše duhovne oholosti, i nedostatka ljubavi koja nas spriječava da učinimo prvi korak prema svome bratu i sestri.

Budući da je svetište sv. Josipa jedna od crkvi u našoj nadbiskupiji u kojoj smo mogli zadobiti potpuni oprost od grijeha za sebe i svoje pokojnike, uspjeh našeg hodočašća je višestruko plodonosan.

Vidimo se i dogodine u Karlovcu kod sv. Josipa!
Vaša Marina


Post je objavljen 13.03.2016. u 23:46 sati.