Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bezuvjetnaradost

Marketing

CVJETANJE NEVINOG SRCA



Tko od nas ima nevino srce ? Pomisliti ćemo, nitko, jer je previše rana, razočarenja i zapisa prošlosti na srcu. No, odgovor nije točan.
Srca sviju nas su u potpunosti nevina, jer je to naše prirodno bogom dano stanje..
Istina je da preko njega ima velova, koji zaklanjaju njegovu svjetlost nevinosti i iskonske radosti.
To su slojevi starih programa, koji se sastoje od uvjerenja i emocionalnih stavova, ovo mi se sviđa, a ovo ne, ovo hoću, a ovo neću, trebam biti oprezan, sumnjati, kriv sam, itd. To su velovi memoriranih starih iskustava, očekivanja i navika. No oni nisu realni, mada ih naša percepcija drži tragično realnom i jedinom grubom stvarnošću. Kroz veo krivice ne vidimo svoju i tuđu nevinost i savršenstvo.



Goli Adam i Eva su pri padu, osjetili sram i zagrnuli su se prvim velom krivice te su uslijedili novi velovi tuge, straha, ljutnje, žudnje, ponosa itd. Obukli su se u velove kako bi se zaštitili i zaboravili što je ispod te odjeće. Potrebna je hrabrost da se ponovo skinu do gola i vide svoju pravu ljepotu i savršenost.

Početni stav priznavanja svoje nevinosti olakšava otpuštanje iluzornih prepreka u izražavanju jedinstva srca i božanskog Izvora.
Kada smo u trenutku svjesni svoje nevinosti, to pridonosi automatskom bujanju i cvjetanju našeg života i sve većeg izražavanja nevinosti našeg srca.
Bez obzira koliki teret prošlosti nosimo, možemo se trenutno prebaciti u onoga koji gleda nevinim očima.
Tada u drugima vidimo isto, bez obzira na njihovu vanjsku manifestaciju. Tada esencija gleda esenciju. Naša visoka vibracija susreće druge iste takve. Iskreno i nevino oko vidi ljepotu golotinje i božanstvenosti.

To nam inače lakše ide sa prirodom, nego sa ljudima, jer smo s njima uglavnom automatski uvjetovani da se ulovimo za programe, koji oni emitiraju./Kako bi se obranili, zaštitili ili dobili nešto /.



Dakle, ne trebamo čekati svoje potpuno pročišćenje, prosvjetljenje ili kako to već nazivamo u nekoj budućnosti !
Ne trebamo naporno tzv. “raditi na sebi i čišćenju “, jer smo obično pri tom biti vezani za iluzorni dio svoga izričaja. Tada se stalno vrtimo u negativnim ili nižim vibracijama. Stalno smo fiksirani na traženje negativnog i nepoželjnog te onda i ostajemo u tome.
SADA možemo osjetiti svoju izvornu nevinost i vezu s Izvorom i tako rascvjetati svoju ružu srca.



Post je objavljen 15.03.2016. u 23:58 sati.