Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Priča br 2.

Možda se dogodilo, a možda i nije… a moglo je…

Volio je život, a život je volio njega. Jurio je kao da mu vrijeme ponestaje. Od splava do splava, iz kafića do kafića. Mogo je da popije, pušio neke čudne cigarete, i svaka djevojka padala je na njegov šarm.
Dani su prolazili kao vjetrom nošeni. Svratio je ponekad na fakultet tek da vidi koga ima. Roditelji su izdašno slali sinu novac za studiranje. Nije morao žuri, i onako se neće zaposliti u struci. Merkao je zemlju u koju će otići. Mora to biti negdje na moru, veliki grad, dobar provod.
Imao je prijatelja s kojim je studirao. Neki put bi se sreli u društvu, popili piće, ali štreber je uvijek jurio na učenje. Bio je dobar, ali pomalo dosadan. Mnogi su mislili da su braća jer su imali isto prezime. Možda su pomalo i ličili, jer kad gledamo ko na koga liči ne gledamo različitost, nego ono što je isto. Sa malo dobre volje i ja ličim na Moniku Viti, ali i na Chuck Noriss.
Vrijeme je jurilo, život je donosio i odnosio.
Stjecajem okolnosti, našli su se ispred laboratorijuma u kojem bi više voljeli da se ne sretnu. Čekali su rezultate pretraživanja na AIDS. Bolest koja je došla tko zna od kud, zadržala se i unijela nemir, strah u mnoge grupe populacija. Bolest o kojoj se zna sve i ništa, izlječiva i smrtonosna ...
To je bolest koja nikad neće doći nama, nego tamo nekome nepoznatom, tko zna gdje.
Sestra im je pružila nalaze. Isto prezime na obje liste, ali ne i isti nalazi. Ona je znala da u ruci drži okrutnu presudu, možda smrtnu, za jednoga. Pružila je nalaze i brzo otišla.
Otvorili su omotnicu isti trenutak ...
Slova su zablistala, jednom osmijeh, drugom se zavrtilo u glavi. Jedan je položio ispit života ovaj put, drugi ne.
Možda postoji pravde na svijetu, ali nije sigurno.
Tko od njih dvojice je zaslužio pozitivan rezultat ??
Ne znam, mislim ni jedan ...


Post je objavljen 15.03.2016. u 06:53 sati.