Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Julia ili o Merkel

Za sutra je najavljen izlazak iz tiska druge knjige Julie Schramm, već s prvom naziva "Klikni me" pokazala je da zna izazvati medijsku pozornost, štoviše prouzročila je neviđeni shitstorm na twitteru. Naime, iako onda jako mlada, bila je u predsjedništvu piratske stranke, tada stranke u usponu, no pristala je na zakonsku zaštitu knjige od kopiranja. To je bio odličan izgovor članovima iste stranke da krenu u žestoku hajku protiv tada najradikalnije od njih. Na blogu sam predstavio stranku i njene njemačke protagoniste, izrazivši jasnu simpatiju prema mladoj pobunjenici i već tad formiranoj feministici.
Kasnije smo se i upoznali u Berlinu, pričali o Nietzscheu, anarhizmu, provokaciji kao stilu njenog života, slične osobe sa scene su nam bile simpatične, te smo nastavili kontakt preko društvenih mreža, twittera i fejsa. Na marihuana maršu sam imao kratku raspravu s jednim starijim aktivistom koji se čudio, kako je nestalnu mogu podržavati, te dodao da je politički mrtva. Potpuno krivo, konstatirao sam, mi smo politički mrtvi ili barem biološko-politički. Julia je napustila piratsku stranku koju su preuzeli dosadni de fakto apolitični tipovi te pokrenula blog projekt o kancelarki Merkel. Izazvala je dovoljan interes za novu knjigu koja eto izlazi.
Ušla je nedavno u stranku Linke, parlamentarnu stranku njemačke ljevice i na predstavljanju knjige će raspravljati ni manje ni više s dugogodišnjim vođom i čovjekom koji je s lijeve pozicije rušio Ericha Honeckera, Gregorom Gysijem.
Zanimljivo, kad sam na blogu pisao o susretu u tadašnjem berlinskom piratskom birou ova fotka mi djelovala totalno bez veze, nisam je objavio, sad mi eto neke objavljene djeluju bez veze.






Post je objavljen 09.03.2016. u 22:48 sati.