Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/urvvukovipgz

Marketing

Registar članova


hrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatskahrvatska

Poštovani članovi naše Udruge, kako vidite svi smo se potrudili ne bi li oživjeli naš status, pokrenuli smo Udrugu i krenuli smo u revitalizaciju digniteta hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, počeli smo skupljati financijska sredstva, poslali smo zamolbe za financiranjem prema gradovima i općinama s područja Primorsko - goranske županije pa i samoj Županiji, također očekujemo Vaše uplate redovne godišnje članarine.

Kakva je to Udruga ako nema članova? Naime jedan manji dio naših deklariranih članova izvršio je uplatu i time stekao status člana Udruge, ali još nismo dobili potvrdu o uplaćenim članarinama za 2016. godinu za većinu Vas, a kad je osnivana podružnica bilo je puno više ljudi na Skupštini, stoga Vas još jednom molimo za suradnju.

Za rad Udruge neophodno je potrebno formirati -

Registar članova Udruge. thumbup hrvatska yes

U završnoj smo fazi pronalaska prostorije za rad naše Udruge, mjesta gdje se možemo okupljati, gdje se možete obratiti sa svojim prijedlozima i pitanjima, u tijeku je natječaj Grada Rijeke.

Zajedno smo krenuli u ostvarivanje ove zamisli kako bi pomogli našim suborcima, članovima njihovih obitelji u rješavanju problema s kojima se susreću.

Željeli smo povezati ljude s područja Primorsko - goranske županije a koji su sudjelovali u aktivnostima 9. gardijske brigade Hrvatske vojske "Vukovi" i nisu do sada mogli izraziti svoje potrebe, probleme i nisu mogli rješavati iste.

Mi imamo volje, želimo vjerovati kako ima načina da se izborimo za bolje sutra idućim generacijama, da svi budemo ponosni što smo sudjelovali u stvaranju naše Domovine Hrvatske.



Iz Statuta naše Udruge o članstvu:

IV. ČLANSTVO U UDRUZI - Uvjeti i način učlanjivanja u podružnicu udruge

Članak 11.

Punopravnim članom Podružnice udruge ratnih veterana 9.gardijske brigade "Vukovi" može postati osoba koja je bila pripadnik postrojbi 9.gardijske brigade "Vukovi" u vremenu od utemeljenja postrojbe 9.gbr (01.11.1992.) do kraja Domovinskog rata (30.06.1996.), u najmanjem trajanju od 60 (šezdeset) dana.

Članak 12.

Članovi Podružnice mogu biti:punopravni, podupirući i počasni. (Članovi obitelji poginulih pripadnika 9.gbr su počasni članovi.
Članom Podružnice postaje se Odlukom Upravnog odbora o primitku u članstvo te upisom u Registar članova.
Tajnik Podružnice udruge prikuplja pristupnice za članstvo, vrši uvid u dokumentaciju te predlaže Upravnom odboru prijem u članstvo.
Potpisivanjem pristupnice članovi se obvezuju na sudjelovanje u radu Udruge ratnih veterana 9.gardijske brigade "Vukovi" Podružnica PGŽ te poštivanju odredbi njenog Statuta, Statuta temeljne Udruge i drugih akata kao i odluka tijela Podružnice. Svaki član dobiva odgovarajuću iskaznicu a izgled, sadržaj i način izdavanja utvrđuje Upravni odbor posebnom odlukom.

Članak 13.

1. Podružnica udruge može imati počasne članove.
2. Počasni članovi mogu biti obitelji poginulih ili umrlih pripadnika 9.gbr HV.
3. Počasnim članom Podružnice može postati fizička i pravna osoba, hrvatski ili strani državljanin koji pridonijeli ugledu Republike Hrvatske, Hrvatske vojske i 9. gardijske brigade u Domovinskom ratu.

Članak 14.

1. Podružnica može imati podupiruće članove.
2. Podupirući član može biti svaki građanin RH koji je novčano, materijalno ili na neki drugi način pomogao radu Podružnice udruge.

Članak 15.

1. Počasni i podupirući članovi ne mogu birati i biti birani u tijela Podružnice.
2. Odluku o statusu punopravnog, počasnog i podupirućeg člana donosi Upravni odbor Podružnice udruge.

Članak 16.

Članom Podružnice udruge ne može postati

1. osoba koja ne ispunjava uvjete čl.11. Podružnice udruge.
2. nečasno otpušteni pripadnik 9.gbr iz djelatne službe ili MUP-a RH.

Prava, obveze i odgovornosti članova

Članak 17.

Članovi Podružnice imaju pravo:

1. birati i biti birani u sva tijela Podružnice;
2. sudjelovati u svakodnevnom radu i aktivnostima svojim prijedlozima i zahtjevima prema Upravnom odboru.

Članak 18.

Obaveze i odgovornosti članova Podružnice su:

1. poštivati i držati se odredbi Statuta;
2. poštivati odluke tijela Podružnice;
3. čuvati interese i ugled Podružnice;
4. poštivati moralni kodeks ponašanja u Podružnici udruge;
5. odgovorno izvršavati preuzete obaveze i zadatke;
6. ne istupati samostalno po pitanjima od šireg društvenog značaja bez suglasnosti Upravnog odbora.

Popis članova

Članak 20.

(1) Podružnica vodi popis članova elektronski ili na drugi prikladan način.
(2) Popis članova Podružnice sadržava podatke o : osobnom imenu (nazivu), osobnom identifikacijskom broju (OIB), datumu rođenja, datumu pristupanja Podružnici, kategoriji članstva, datumu prestanku članstva.
(3) Popis članova može sadržavati i druge podatke relevantne za učinkovito obavljanje djelatnosti Podružnice sukladno ciljevima definiranima Članku 7.

Članarina

Članak 21.

1. Članovi Podružnice udruge plaćaju članarinu. Odluku o visini članarine donosi Upravni odbor Podružnice udruge.
2. Članarina se plaća do 30. studenog tekuće kalendarske godine. Ne plaćanjem članarine do tog datuma osoba ostaje članom udruge ali u statusu člana bez prava glasa.
3. Upravni odbor Podružnice može donijeti odluku o oslobađanju plaćanja članarine za narednu godinu, za člana udruge koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji ,a podnio je pisanu zamolbu do kraja tekuće godine.




Iz Statuta Udruge ratnih veterana 9. gbr "Vukovi" podružnica Primorsko - goranske županije u članku 9. navodi se osnovne smjernice u svezi djelatnosti Udruge:

U svrhu ostvarivanja ciljeva propisanih člankom 7. Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade "Vukovi"Podružnica PGŽ obavljati će sljedeće djelatnosti:

1. Zauzimanje za socijalnu i pravnu zaštitu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji;

2. Aktivno sudjelovanje u svim oblicima društvenog života hrvatskih branitelja Domovinskog rata;

3. Organiziranje sportskih i rekreacijskih aktivnosti hrvatskih branitelja Domovinskog rata;

4. Promicanje nacionalnih, povijesnih, kulturnih, gospodarskih i drugih vrijednosti;

5. Obilježavanje blagdana, spomen- dana, obljetnica i značajnih datuma iz Domovinskog rata.

6. Dodjeljivanje pohvala članovima i pojedincima koji su svojim radom i djelom posebno doprinijeli za vrijeme Domovinskog rata i tijekom rada Udruge.

7. Dodjeljivanje priznanja institucijama i pojedincima zaslužnim za djelovanje Podružnice udruge;

8. Suradnja s drugim sličnim udrugama i ostalim civilnim udrugama u RH i izvan nje;

9. Suradnja s lokalnim vlastima i državnim tijelima te drugim ustanovama radi zadovoljavanja potreba, interesa i zaštite Udruge na partnerskim osnovama;

10.Suradnja i povezivanje s hrvatskim iseljeničkim organizacijama i klubovima, kao i međunarodnim organizacijama veterana, ustanovama i zakladama drugih država, a da njihove države nisu sudjelovale u agresiji na Republiku Hrvatsku i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini;

11.Prikupljanje audio, video, foto i slične dokumentacije o Domovinskom ratu od poznatih i nepoznatih fizičkih ili pravnih osoba;

12.Provođenje humanitarnih i drugih djelatnosti sukladno posebnim propisima.

13.Podružnica udruge će obavljati gospodarsku djelatnost sukladno posebnim propisima kojima se utvrđuju uvjeti za obavljanje te vrste djelatnosti i to:

– Izdavanje informativnih biltena .

- Izdavačka djelatnost i produkcija vezano za Domovinski rat

- Djelatnost prodaje vlastitih proizvoda u skladu sa člankom 5.stavak 1/ podstavak 7. Zakona o trgovini (»Narodne novine«, br. 87/08., 116/08., 76/09., 114/11. i 68/13.).


Post je objavljen 09.03.2016. u 10:00 sati.