Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/denisseselj

Marketing

MOST u opasnosti sa svih strana!



Politička opcija MOST je unijela nered u sustav postojećeg stanja RH ma koliko tko što mislio o tom. Ozbiljni ljudi analiziraju njihov odnos sa HDZ-om te ostalim članicama Domoljubne koalicije te zaključuju da je stanje alarmantno te da HDZ-u uistinu idu na živce,blago rečeno.
Napadači iz opcija manjih partnera HDZ-a nipošto ne napadaju samostalno odnosno bez konzultacija sa svojim šefom Tomislavom Karamarkom.
Tekst u Dnevno.hr Portalu naslova "Pukne li koalicija Mosta i HDZ-a, Orešković sa svojom strankom izlazi na nove izbore" od 04. ožujka ove godine uistinu govori o taktici HDZ-a ali samo jednoj od nekoliko verzija.
Naime, zašto je MOST od svih baš ugrožen?
I SDP-u te njegovim koalicijskim partnerima MOST je veći problem od HDZ-a i partnera.
Svakako da je problem i postojanje HSP-a al samo HDZ-u.
MOST smeta svakome.

Druga verzija "urušenja MOST-a" je sigurno mada to nijeću svi, suradnja HDZ-a sa HNS-om. Naravno,ne cijeli HNS nego dio ,upravo onaj dio koji je potreban da nadomjesti "Božu i nekoliko odanih"!
Ova druga verzija je uistinu izglednija jer budimo realni "kad smo to mi imali ponovljene izbore" i kome bi to odgovaralo?

Odnos SDP-a spram MOST-u je jasan kao i odnos SDP-a spram šatoru u Savskoj!
Naime, SDP će prešutiti urušenje MOST-a i uživati kad to HDZ bude činio.
Likovati će i govoriti "bili smo u pravu" kao što sad Fred Matić likuje nad sudbinom "branitelja" koji doslovno uz smanjen proračun nemaju ni Ministra.

HDZ će riješiti "branitelje i MOST" a SDP i HDZ će zajednički kapitalizirati taj čin.

Živi Zid postaje problem??

Živi Zid je problem svima, revolucionarna grupa mladih Zidaša nakon nekoliko populističkih izjava svog lidera Sinčića okuplja mnogi broj simpatizera jer u zemlji apsurda gdje političke elite prilikom dolaska na vlast mjenjaju retoriku,varaju birače treća opcija itekako ima svoju publiku. Revolucija je u tijeku.

Znaći, HDZ će rušiti rejting MOST-u preko svojih medija te manjih partnera i podmićenih analitičara te novinara a kad padne MOST na ispod 4% proizvesti nove izbore.
Druga verzija je kohabitacija sa ambicioznim Vrdoljakom i njegovim dijelom HNS-a a treća, parlamentarna suradnja sa Prgometom,dijelom HNS-a te furanje Vlade do kraja slabeći ucijenjivačku oštricu Bože Petrova.

Do izbora za predsjednika HDZ-a Karamarko neće rušiti Vladu i to je realno al nakon toga sigurno će doći do "pregrupiranja"!

Za MOST bi bili idealni novi izbori i tako da ih oni isprovociraju da bi vratili povjerenje građana. Ukoliko HDZ proizvede nove izbore tada će MOST doživjeti potop kao i Laburisti svojevremeno.

U konačnici, nit HDZ nit SDP da sutra budu izbori ne mogu osvojiti 70 mandata! Nakon ove neučinkovite političke kombinacije procjenjujem rast SDP-a na nekih 5-6 mandata više jer će i HDZ biti oštećen ukoliko ova vlada bude loša i neučinkovita.

Bez uvrede ikome,ako se po jutru dan poznaje tada je jasno što sam želio reći.

Osobno bi želio da ova vlada poživi bar do Božića te da joj se dade šansa,da vidimo što to oni mogu napraviti ili u najkraće s druge strane "koliko su lagali"! Svaki duži rok ide na štetu koalicijskim partnerima a posebice MOST-u.

Poruka mojim kolegama,članovima HSP-a bi bila "Polako,strpljivo,oprezno,mudro" jer"tko visoko leti nisko pada"!!

Naravno, sarkastično rečeno " Mi možemo samo poletit jer smo davno pali"

Ništa novog se nije izmislilo,sve ovo što sad čujemo mi govorimo već 25 godina. Vrtimo se u krug a i kolo sreće je isto okruglo i valjda će uz naporan rad i kroz korektne i karakterne ljude doći i naše vrijeme!!

Pravaški pozdrav!!!!

Post je objavljen 08.03.2016. u 18:42 sati.