Dan sa malo više sunca a manje kiše treba iskoristiti za šetnju, a ne treba mi puno za doći do divljine. I u šumi na samo oko 200 metara nad morem ima zanimljivih detalja i teško prohodnih dijelova, a mogu se sresti srne i divlje svinje. Ovaj put sam vidio razno bilje od kojih je neko poslužilo i za večeru.
Maslačka ima puno, a cijela biljka je jestiva.
I ljubičica je jestiva, ali nju više volim ovako gledati.
Oštrolisna veprina ima lijepi crveni plod (uvjetno jestiv!) i male cvjetiće na listovima.
Izdanaka šparoga je sve više, obično ih koristim sa jajima ili rižom.
Mlade koprive su također dobre u mnogim jelima, preporučaju ih slabokrvnima.
U šumi brzo pada mrak a i kiša je opet počela i moram se požuriti nazad.
Spuštam se do mora gdje je još uvijek jako jugo ali ne kao jučer kad je potapalo brodice i rivu i skoro bacilo automobile u more.
Na većim fotkama pčelinja i moja marenda.
Djelić večere.
DODATAK:
Thumbnails sličice: kolaž sa fotkama iz veljače i rižoto (integ. basmati riža, bulgur i heljda) sa ubranim biljem.