Mislim da sam je ja našla pod imenom Bečka štrudla, bilo je to davno i od onda je bila i ostala najbolja i najbrža štrudla ikad.
U ova luda i brza vremena svi gledamo da skratimo vrijeme u kuhinji i posvetimo se djeci, kući, mužu ili pak samima sebi. Ako želite biti dobra i brza domaćica koristite short cutove i ovdje koristite gotovo lisnato tijesto. Ako pak imate vremena i volje napravite svoje.
1 pak razvaljanog lisnatog tijesta cca300g
3 jabuke granny smith ili ajdared, uglavnom ukusnije su kiselije
2 žlice šećera, može i smeđi
25g maslaca
1 žlica cimeta
Sladoled od vanilije
U tavu stavite maslac da se otopi i na njega stavite jabuke koje ste očistili od kore i koštica i narezali na kockice od cca 1 cm. Dodajte šećera i cimeta te polako pirjajte da se jabuke oblože time i da se šećer karamelizira po jabukama.Pirjajte par minuta da jabuke lagano omekšaju.
Na pek papir stavite razvaljano lisato i po sredini stavite jabuke. Zatvorite lisnato, premažite ga jajem i stavite peći.
Pecite ga oko 15 minuta (ovisi o pečnici)!
Režite je na deblje šnite i toplu poslužite uz sladoled!I hladana je fantastična! Užitak je zajamčen! Dobar tek!