Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stomatolog-za-lijep-osmijeh

Marketing

Kako do lijepog osmijeha i zdravih zubi?

Lijep osmijeh i zdrav zubi imperativ su težnje svake osobe, neovisno o dobi. Mislite da se ne morate brinuti o svojim zubima dok god su zdravi? Morat ćemo vas razuvjeriti. Briga o zdravlju i izgledu zubi bitna je stvar svakodnevice svakog pojedinca, ne samo iz estetskih razloga, već najviše iz zdravstvenih razloga. Neke dentalne probleme može riješiti samo vaš stomatolog, no sve ostalo je isključivo u vašim rukama. Zdravlje zubi postiže se najbolje i najučinkovitije upravo preventivom i brigom koja je konstantna. Što to podrazumijeva?



Odgovor se skriva u oralnoj higijeni. Uz stalno povećanje broja stomatoloških problema među ljudima, oralna higijena dobiva na neizmjernoj važnosti. Osnove oralne higijene i preventivne skrbi trebaju se učiti i početi usvajati na svakodnevnoj bazi još od malih nogu, što nam pomaže u potrebnoj zaštiti od bolnih i skupih problema, koji nam se mogu dugoročno pojaviti sa zubima.



Što je oralna higijena?


Definicija oralne higijene podrazumijeva poštivanje oralnih, higijenskih navika na dnevnoj bazi što pomaže u održavanju zdravlja desni i zubi na dugi period vremena. Zdravi zubi i desni nam pomažu da se osjećamo dobro te da govorimo i jedemo pravilno. Atraktivni estetski izgled je još jedna prednost koja je povezana s oralnom higijenom.





Dokazano je da je oralna higijena iznimno bitna stavka u području stomatologije, zbog čega je važno poznavati i razumjeti osnovne korake njenog svakodnevnog provođenja. Ovi koraci podrazumijevaju:

- četkanje zubi poslije svakog jela, minimalno 3 puta na dan

- korištenje proizvoda koji sadrže fluorid, kao što je zubna pasta za pranje zuba i fluoridna voda za ispiranje usta prema savjetu vašeg stomatologa

- čišćenje zubnim koncem ili interdentalnom četkicom

- posjet stomatologu minimalno dva puta godišnje zbog preventivnog pregleda ili pronalaska rješenja za postojeći stomatološki problem


Preventivna skrb o vašim zubima učinkovita je u pružanju potrebne stomatološke terapije za moguće stomatološke probleme na vrijeme. No, činjenica jest da provođenje oralne higijene u praksi ne osigurava uvijek potpuno zdravlje vaših zubi. Unatoč pridržavanju pravilima osnovnih higijenskih oralnih postupaka, postoji velika vjerojatnost od razvoja plaka ili kamenca na površini zuba ili između zuba. Pravovremeno uklanjanje kamenca je važno kako bi se izbjeglo kvarenje zuba, nastanak karijesa i ozbiljniji dentalni problemi.



Svakodnevnom prehranom izlažemo zube vjerojatnosti od napuknuća, oštećenja ili promjene boje, koju može otkloniti samo vaš stomatolog s provođenjem nekog od poznatih dentalnih tretmana. Preventivna skrb o vašim zubima također pomaže u rješavanju problema kao što je krvarenje desni prilikom četkanja i zaštite od razvoja ozbiljnijih parodontoloških problema.



Vodite brigu o svojim zubima i odvojite par minuta dnevno za provođenje pravilne zaštite zdravlja vaših zubi, kako bi se osigurali s lijepotom vaših zubi. Odvojite malo vremena za sebe i to će biti ključ vašeg zadovoljstva s kojim nećete skidati osmijeh s lica!


Post je objavljen 01.03.2016. u 08:41 sati.