Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak

Marketing

Otvoreno pismo

Poštovana ministrice socijalne skrbi

Pišem Vam na ovaj način iako znam da to moje napisano nećete pročitati isto kao što ne bi pročitali ni da Vam pišem pismo rukom jer to bi završilo na stolu jednog od vaših savjetnika pa u košu za smeće ali ja Vam ovo moram napisati jer znam da nisam jedina ogorčena radom Vašeg ministarstva.

Naime ovako već godinama pokušavam dokučiti zašto Zakon vezan uz socijalnu skrb nije jednak za sve korisnike te skrbi. Pojedini dobe i ono što ne trebaju a pojedini dva puta godišnje moraju donositi sa sobom hrpu papira kao dokaz jer u kompjuterskom sustavu stoje netočni podaci već dugi niz godina a svaka ta potvrda kojom se dokazuje da to što piše u kompjuterskom sustavu košta toliko da si pojedinci ne mogu taj dan priuštiti dva obroka u kućanstvu. Sljedeće pojedini prostori gdje se nalazi socijalni radnik s kojim stranka mora komunicirati da bi ostvarila svoja prava su nešto malo veći od "kokošinjca" da se tako izrazim pa osoba koja se služi invalidskim kolicima s obzirom da drugačije ne može mora razgovarati o svom problemu na hodniku i svi koji čekaju slušaju razgovor koji je povjerljiv jer ako si već potražio pomoć nadležnog socijalnog radnika.

Osobe koje odlaze u socijalni rad ne dolaze tamo jer im je krasno gledati osobu koja sjedi u skučenom prostoru i koja zaboravi istog trena kada osoba koja je stigla tražiti pomoć u bilo kojem smislu zatvori vrata jer ljudi su za socijalne radnike slučaj i broj s obzirom da socijalni radnici moraju ispuniti dnevnu normu svoga rada. Svjesna sam da oni ne smiju pokazati emocije niti prema jednoj osobi s kojom razgovaraju, da se moraju striktno držati Zakonom propisanih regulativa ali isto tako znam da u svakom Zakonu postoje rupe koje pojedinci koriste na osobama kojima nije potrebna socijalna radnica niti socijalna skrb.

Bilo bi lijepo draga ministrice da odredite sama sebi jednom mjesečno jedan tjedan i da svaki dan u tom tjednu izaberete tri socijalna rada koja ćete obići naravno bez najave pa ćete tako sami vidjeti u kakvim uvjetima rade i kako rade te što treba predložiti u izmjenu Zakona da bi vaše ministarstvo bilo kvalitetnije no što je bilo godinama.

Mogla bih Vam sada napisati nekoliko strana ali ionako znam da ni ovo neće stići do Vas zato Vam samo ostavljam topli pozdrav.

s poštovanjem Bosak Andrea


Post je objavljen 01.03.2016. u 08:18 sati.