Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjenceslav1943

Marketing

Nogomet u Velikim i Malim Zdencima


Tradicija nogometa u ova dva zdenačka sela je veoma stara. Još prije Drugog svjetskog rata svojim dobrim rezultatima na sebe je pažnju skrenuo NK Slaven koji je pod tim nazivom nastupao i u godinama nakon rata. Posebno je NK Slaven imao jednu sjajnu generaciju nogometaša početkom 50-ih godina prošlog stoljeća kada su, iako nisu nastupali u nekoj službenoj lizi, pobjeđivali nogometne ekipe Grubišnog Polja i Daruvara koje su već nastupale u okviru neke tadašnje lige. Mnoge te nadarene zdenačke nogometaše je kasnije angažirao nogometni klub u Grubišnom Polju.
Zbog problema oko nogometnog igrališta bilo je velikih vremenskih prekida u igranju velikog nogometa u Zdencima. U tom razdoblju počeo se više igrati mali nogomet za kojeg se lakše mogao naći pogodan teren. Posebno je mali nogomet bio popularan 60-ih godina. Tek krajem 60-tih godina u Zdencima su osnovani NK "Zdenka" koji je u narednim desetljećima uspješno reprezentirao zdenački nogomet. U ovom nogometnom klubu su nastupali ne samo zdenački nogometaši, nego i brojna pojačanja iz susjednih mjesta, posebno iz Grubišnog Polja.
Na slici je jedna malonogometna ekipa Malih Zdenaca iz oko 1960. godine. Svi su oni bili iz Malih Zdenaca, izuzev onog stasitog momka što stoji u sredini, a koji je tada bio djelatnik u "Zdenki" i pojačanje Malozdenčanima.
Nažalost, ostali moji suigrači sa slike su danas već pokojnici, a meni se čini da je to sve bilo kao jučer. Vrijeme leti!



Post je objavljen 28.02.2016. u 22:53 sati.