Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Povrće i žižekovština



Jako dugo sam kao dijete odbijao povrće, dosljedno poput svog psa danas, danas u smislu današnjeg vremena. Digao sam iz knjižnice i čitao, mislim da sam bez preskakanja pročitao negdje trećinu, taj preporučeni Radakovićev roman, pisao sam o tome na blogu, primamljen tim profom koji potajice fotografira. Neću ga secirati, s obzirom na konkurenciju kod nas, nije ni loš, zabavan mi je pokušaj pisanja romana u rimi i karikaturalni prikaz subkultura i manjina (e-Roma), mislim, ja sam to tak doživio, nisam se baš mogao ufurati iako sve prši od simbolike i laganog otključavanja što je pisac htio reći, posebno sa seksualnim zgodama glavne junakinje.
Na preskake sam dakle knjigu doveo do kraja i otišao u knjižnicu, ponukan čitanjem zadnjeg posta našeg blogera Babla, s jasnom namjerom, da u skladu s komentarom ostavljenom na njegovom blogu, uzmem nešto od Jacka Londona. Mislio sam, budući da je beletristika preselila u znatno veći prostor, da ću bez problema naći jednu od zamišljenih knjiga, koje su dugo bile na depou. Lijepo iznenađenje, u svijetu poznat, kod nas baš i ne, "Kralj alkohol" je slobodan, vidim na kompu, ali skuplja prašinu u knjižnici na Zametu, nema ni "Bijelog očnjaka", i on je slobodan al u knjižnici "Stribor", ponovo se pitam koja je funkcija središnje knjižnice. Poklonjen roman od naše blogerice babe Ljutice još uvijek nije ni na polici ni na kompjutoru.
Odšetao sam do bivše glavne zgrade gdje je sad stručna biblioteka i tu sam uzeo jako pitku Žižekovu "O vjerovanju", za razliku od Radakovića ovdje sam namah pročitao skoro pola knjige, čudna vremena kad su filozofi zanimljiviji od autora bestselera. Naravno "struka", da ne govorim o današnjim dominantnim ovdašnjim političarima i njihovim novinskim apologetima će reći da se radi o neozbiljnom autoru, usput promišljajući kako klincima ozbiljno i pristojno približiti rađanje djece.
A povrće, zbilja je i estetski lijepo kad ga netko drugi priprema, no mislim da mi nikad samom ne bi palo na pamet trošiti vrijeme i suđe za termalnu pripremu glavnog jela s njim u ravnopravnoj ulozi.
p.s.
U kvartovskoj birtiji se uglavnom raspravlja o odnosima na radnom mjestu, svugdje slično...

Post je objavljen 26.02.2016. u 22:46 sati.