Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

KRUH S JABUKAMA

Pozdrav svima!
Nisam već dugo radila ovaj predivan slatki kruh s jabukama , pa sam zaboravila razlog zbog kojeg ga obožavam. Neću vam reći da dvojim oko toga da li više volim njegov miris koji se širi kuhinjom ili okus koji mu je jednostavno nezaboravan. Ovaj sočan mirišljav kruh prepun cimeta i brusnica ne možete ne voljeti. Iako su mu sastojci vrlo jednostavni daju mu zaista posebne i jedinstvene okuse, okuse mira i spokoja. Teško ga je opisati riječima, jednostavno ga probajte ispeći i postanite jedan od njegovih obožavatelja, baš kao i ja!
Sastojci potrebni za tijesto:
100 ml otopljenog maslaca
200 g šećera
50 ml mlijeka
pola praška za pecivo
2 jaja
prstohvat soli
žlica arome vanilije
250 g oštrog brašna
3 oguljene i sitno naribane jabuke
žlica cimeta
100 g brusnica
žlica narezane kore od naranče
Posip:
2 žlice brašna
50 g smeđeg šećera
3 žlice hladnog maslaca
prstohvat soli
Pomiješajte suhe sastojke posebno, a mokre posebno i u njih dodajte jabuke. Promiješajte sve sastojke zajedno i izlijte u kalup za kruh (33x11 cm). Posipajte kruh posipom kojeg ste izradili vilicom i stavite peći na 200*C oko sat vremena (provjerite čačkalicom da li se lijepi) dok ne dobije lijepu zlatnu boju!
Brzo i jednostavno, zar ne?
Servus i uživajte:)






Post je objavljen 01.03.2016. u 07:23 sati.