Nastavimo priču o vinu. Počinje sve od grožđa
preko presa i buradi
preko amfora za čuvanje...
...do nektara bogova.
Još u stara vremena vino je bilo simbol
Rado se pilo u svim prilikama
Nalazilo svoje mjesto u poeziji i slikarstvu
Često se pitamo, kako vina mogu biti suha?
Nije važna količina vode nego šećera.
Suho vino sadrži najviše do 4 g/L neprevrelog šećera.
Polusuho vino sadrži od 4 g/L do 12 g/L neprevrelog šećera.
Poluslatko vino sadrži od 12g/L do 50 g/L neprevrelog šećera.
Slatko vino sadrži preko 50 g/L neprevrelog šećera.
Svi znamo kakva su pjenušava vina
...a kakva dezertna...
Ima i specijalnih vina
Posebnu vrijednost imaju odležala vina.
Čovjek i vino, veza duga 75 stoljeća...
moglo bi se mnogo o njoj pričati. Živjeli!.
(slika Lastavica)
Post je objavljen 06.03.2016. u 00:35 sati.