Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Limun kolačić

U želji da isprobamo neki fansy kolačić od mlade slastičarke Tee Mamut i da usput posjetimo Perivoj i uživamo u njegovoj ljepoti, nastao je ovaj moj limun kolačić. Njen je izvrstan ali moj je još bolji ;-)



Sastojci:
3 jaja
6 žlica vruće vode
15 dkg šećera
korica 1 limuna
15 dkg mekog brašna
prstohvat soli



Bjelanjke tućemo sa mrvom soli i polako dodajemo šećer. Tućemo ih dok ne postanu čvrsti i sjajni. Dodajemo žumanjak jedan po jedan i svakog miješamo po 1,5-2 minute. Dodamo koru od eko limuna( ja imam svoje domaće). Pripremimo prosijano brašno i vruću vodu. Dodajemo u smjesu jaja i šećera od dva puta i lagano miješamo.

Stavimo peći u okrugli pleh fi 20, ako ste vješti da ga prerežete na 4 biskvita ili fi 24 na 2 biskvita ili u pravokutni plehić 28x18. Od toga sam dobila 9 pravokutnih komada kolača i malo ostataka koje su klinci odmah pojeli .
Pecite na 180 sa ventilatorom. Provjerite čačkalicom.



KREMA:

500ml mlijeka
2 velike pune žlice oštrog brašna
25 dkg šećera
20 dkg maslaca
Sok i koricu 2 limuna (eko obavezno)
Badem u listićima za dekoraciju oko 80g



U hladnom mlijeku razmutite brašno, dodajte šećer te stavite kuhati na laganu vatru. Kuhajte dok se ne zgusne prebacite u drugu posudu i dodajte maslac limunovu koricu i sok. Sve dobro promiješajte i prekrijte prijanjajućom folijom. Dobro ohladite. Prije upotrebe ga izmiksajte.

Bademe u listićima lagano tostiramo na tavi.

Ohlađen biskvit razrežemo na 9 pravokutnika i svaki prerežemo na pola. Stavimo tanak sloj kreme u sredinu i cijelog ga omažemo sa kremom. Uvaljamo stranice kolača u tostirane bademe. Tako sve do zadnjeg.
Kolačiće dobro ohladimo. Kremu stavimo u vrečicu za dekoriranje sa tankim nastavkom za pravljenje valova od šlaga ili kreme.
Kad se kolači dovoljno ohlade u valovima nanesemo kremu po vrhu kolača. E sad ona je stavljala i nekakve latice, koje nismo uspjele odgonetnuti ali i bez njih kolač je totalno božanstven i osvježavajuć. Za ljubitelje limuna pravi pogodak.



Baza ovog kolača mi je bila mamina limun torta obložena mljevenim orasima, koju je ona često znala raditi. Tada u ono vrijeme mi nije bila nešto a danas bi dala sve na svijetu da je može napraviti i da zajedno uzivamo u njoj. Ali neke su stvari nemoguće.

Post je objavljen 23.02.2016. u 15:11 sati.