Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marinjurjevic

Marketing

"EIN VOLK, EIN REICH, EIN FHURER"

Kada je 30. siječnja 1933. godine Hitler postao kancelar Njemačke s odobrenjem predsjednika Paula von Hindenburga.....i to na čelu "koalicijske vlade" uskoro je svakome tko nije patio od fatalnog deficita barem prosjećne inteligencije - postalo sasvim jasno što čeka Njemačku ali i cijeli svijet.
Za Njemačku to je značilo početak politike koja se može sažeti u paroli : "Ein Volk, ein Reich, ein Fhurer" - "Jedan narod, jedno Carstvo, jedan Vođa" a za cijeli svijet...navještenje pakla krvavog rata !
Tomislav Karamarko, čovjek koji je već izgovorio onu strašnu misao kako se (osim u intimi "svoja četiri zida") neće više moći slobodno javno govoriti o nekim "sakralnim političkim temama" - sada je izjavio kako je svatko tko je protiv HDZ-a u stvari "protiv hrvatskog naroda" !
Tako je, napokon, svoju Stranku izjednačio s cijelim hrvatskim narodom.
Znači li to da se svakog onog koji se ne slaže s HDZ-om, kome se ne sviđa ta stranka, njena politika i Karamarko i tko ne glasa za njih - automatski treba proglasiti neprijateljem hrvatskog naroda i Hrvatske ?
Hoće li Karamarko u Hrvatskom Saboru možda predložiti donošenje takvog Zakona ?
Nešto strašnije i opasnje od ovog odavno nije izgovoreno na ovim našim prostorima na kojima, istini za volju, niti najnezanemislijeg ludila, nikada nije nedostajalo !
I što kazati na kraju ?
Možda je najbolje citirati jednog od utemeljitelja HDZ-a, jednog od tvoraca Hrvatskog Ustava, i jednog od naših najiskusnijih političara - Vladimira Šeksa - koji je jučer, ne bez razloga, nešto kazao o "verbalnoj predigri građanskog rata".
Ja bih ozbiljno shvatio to upozorenje i pozvao bih sve normalne ljude u svim hrvatskim strankama kao i one izvan njih, sve civilizirane građane Hrvatske da budu neprijelazna brana za realizaciju najmračnijih mogućih scenarija za našu zajedničku budućnost - koji neki neodgovorni politički avanturisti i kratkopametaši, nažalost, upravo pokušavaju ispisati.

Post je objavljen 15.02.2016. u 09:52 sati.